Actavıs'in Yeni Ceo'su, Dr. Claudıo Albrecht Oldu

Dünyanın önde gelen eşdeğer ilaç şirketi Actavis Grubu'nun yeni CEO'su, Dr. Claudio Albrecht oldu.

  Actavis Grubu , eşdeğer ilaç sektörünün önde gelen ismi Dr . Claudio Albrecht ' ı yeni CEO olarak atadı . Actavis Grubu kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Thor Bjorgolfsson , Dr . Claudio Albrecht ' ın başarılı liderlik özelliklerinden Actavis ' in faydalanacağını ifade etti ve Actavis ' in Albrecht ile büyüme hedeflerine daha hızlı ulaşacağını söyledi .
Actavis Türkiye Ülke Müdürü Serdar Sözeri , şirketlerin farklı gelişim aşamalarında farklı liderlik tarzlarına gereksinim duyduğunu , Claudio Albrecht ' ın da Actavis ' in ikinci büyüme dönemine liderlik edebilecek güçlü bir CEO olduğunu belirtti . Sözeri , dünya eşdeğer ilaç liginde daha da yukarılara çıkabilmek için Claudio ' nun getireceği deneyim ve enerjinin çok yararlı olacağını söyledi .
Atamanın ardından yeni görevine başlayan Dr . Claudio Albrecht , vizyonu doğrultusunda çok iyi konumlanmış olan Actavis Grubu ' nun sektörde en iyi AR-GE olanaklarına sahip olduğunu belirtti ve buna bağlı olarak önümüzdeki dönem pazar paylarını diğer birçok ülkede arttırmayı hedeflediklerini açıkladı . Güçlü pazarlar , Güney Amerika ve gelişmekte olan ülkeleri hedeflediklerini söyleyen Albrecht , Actavis Grubu ' nun geleceğini yeni meslektaşları ile birlikte kuracağı için duyduğu heyecanı paylaştı .
20 yıldır eşdeğer ilaç sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev alan Dr . Claudio Albrecht , kariyerine 1987 yılında Sandoz Hollanda ' da başladı ve sırasıyla Almanya ve Amerika ' da Genel Müdür olarak çalıştı . 2000 yılında Ratiopharm ' a CEO olarak katılan Albrecht , şirket satışlarını ikiye katladı ve Ratiopharm ' ı dünyanın üçüncü eşdeğer ilaç şirketi yaptı . 2008 yılında Actavis ' de dahil olmak üzere sektörde bir çok ilaç şirketinin büyüme stratejileri üzerine danışmanlık hizmeti veren Cometh ' i kuran Dr . Albrecht ,
51 yaşında ve Avusturya vatandaşı .