1966'nın Rövanşı Almanlar'ın - Afrika2010

Panzerler, Dünya Kupası ikinci turunda İngiltere’yi dağıtıp, çeyrek finale yükseldi


Panzerler, Dünya Kupası ikinci turunda İngiltere’yi dağıtıp, çeyrek finale yükseldi

“Erken final”de Klose ve Podolski, Almanlar’ı 2-0 öne geçirdi. Upson farkı bire indirdi. Hakem, Lampard’ın kale çizgisini yarım metre geçen topunda golü vermedi. Biri Mesut’un asistiyle üç dakikada rakip ağlara 2 gol atan Müller, İngilizler’in ipini çekti ve 44 yıllık intikam alındı.

Dünya Kupası’nda erken final niteliğindeki maçlardan birisi olan Almanya-İngiltere kapışmasından galip çıkan taraf Panzerler oldu: 4-1. 19’da Lampard’ın kendisinin düşürülmesiyle kazanılan frikiği kullandı, top barajdan döndü. 20’de defanstan atılan uzun pasta Klose, Upson’dan sıyrılıp topu ağlara yolladı: 1-0.

YARDIMCI DEVAM KARARI VERDİ

32’de Müller’in pasında Podolski sol çaprazda topla buluştu, vuruşunda top ağlara gitti: 2-0. 37. dakikada Gerrard ortaladı, Neuer çıktı, Upson kafayla topu ağlara yolladı: 2-1. 38’de Lampard uzaktan vurdu, top üst direğe çarpıp ağlara gitti ancak hakem yardımcısı Espinoza’ya bakıp golü vermedi.

FRANK LAMPARD DİREĞE TAKILDI

52’de Lampard’ın kullandığı serbest atışta top üst direkten geri döndü. 67’de hızlı gelişen atakta Müller sağ çaprazda Schweinsteiger’in pasında buluştuğu topu sert vuruşla ağlara gönderdi: 3-1. 70’te Mesut Özil getirdi, pasını verdi Müller topu ağlara yolladı ve maçın sonucunu ilan etti: 4-1.

Hurst’ün golü 44 yıldır tartışılıyor

Dünkü maçta Lampard’ın çizgiyi geçen topu gol olarak değer kazanmazken, buna benzer bir olay 1966’da yine iki takım arasında yaşanmıştı. İngiltere’nin düzenlediği 1966 Dünya Kupası’nın finalinde Ada ekibinin rakibi Almanya idi. 20 Temmuz 1966’da Wembley’deki bu finalde normal süre 2-2 bitti. Uzatmalarda Hurst’un vurduğu şut üst direğe çarpıp yere düştü. Çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışması yaşanırken, hakem golü verdi. Hurst daha sonra bir gol daha attı ve İngiltere 4-2’lik sonuçla Dünya şampiyonu oldu. Almanya tam 44 yıldır tartışılan bu golün intikamını dün aldı.

Star Gazete