Kuran ve Bilimsel Hakikatler sempozyumu devam ediyor
Kuran-ı Kerim'in daha iyi anlaşılması ve gümüz sorunlarına getirdiği çözüm önerileri ile Kuran-ı Kerim'in bir hayat tarzı olarak algılanması kavramlar
Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi'nde dün başlayan ve iki gün sürmesi planlanan sempozyuma Amerika ve Arap ülkeleri temsilcileri yanında Türkiye'den çok sayıda ilahiyatçı ile akademisyen katılıyor. Sempozyumun 12 davetlisinden 8'inin ilahiyatçı olmadığını, diğer bilimsel alanlarda çalışma yapan kişiler arasında yer aldığını anlatan Yeni Ümit Dergisi Yayın Koordinatörü Engin Çapan, Kuran-ı Kerim'in anlaşılması ve yaşanması konusunda sempozyumun yararlı sonuçları olacağını belirtti.
Kuran'ın günümüzde anlaşılma ve yaşanma sorunuyla karşı karşıya olduğunu anlatan Çapan, "Kuran ile müspet ilimler biriyle çok ciddi irtibatlı ve sınırlar konusunda da işaret taşlarını ortaya koyuyor. Burada akıllara şu soru geliyor. Kuran bu kadar ilerdeyken Müslümanlar neden bu kadar geri.? Bunan cevabı da burada var. Kuran'ın ufkundan geri kaldığımız için biz geriyiz. Eski dönemde hem pozitif ilimlerde hem de müspet ilimlerde iç içe ele alarak zirvede bir medeniyet kurmuşuz. Ama son dönemde sanki din ile bilim birbirine zıtmış gibi bir hava estirilmesinden dolayı böyle farklı bir anlayış var. Burada Kuran'ın ilimlere rehberlik yaptığını farklı ülkelerden gelen bilim adamları anlatıyor." dedi.
Sempozyumun bugünkü bölümünde 'Mucize-Fizik Kanunları İlişkisi' konusunda Prof. Dr. Yunus Çengel ve 'Kuran'da Uzay ve Zaman' konusunda Prof. Dr. Çakmak konferans verdi. Sempozyumda katılımcılar ile izleyenler arasında karşılıklı soru cevap bölümleri ile izleyicilerin sempozyuma aktif katılımları sağlanıyor.