Kılıçdaroğlu, Abdal Musa Şenlikleri'ne Katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Elmalı ilçesinde düzenlenen 26. Abdal Musa Şenlikleri'ne katıldı. Kılıçdaroğlu, "İlk seçimlerde mührü içeride yatanlar içinde basın" dedi.

Antalya'daki ziyaretlerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Korkuteli ilçesinde vatandaşlara seslendi. Burada vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, vatandaşların verdiği ayranı içtikten sonra otobüs üzerinden " 'Recep Bey'e artık dur' deyin" dedi.
Kılıçdaroğlu, Korkuteli mitinginin ardından Elmalı ilçesi Tekke köyünde düzenlenen 4. Uluslararası 26. Ulusal Abdal Musa Şenlikleri büyük bir coşkuya sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından Alevi derneklerinin de destek verdiği şenliklere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, CHP'li Gürsel Tekin ve CHP'li milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.
Şenliklerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, izdiham arasında yürümekte zorlandı. Anadolu'da Abdal Musa gibi çok önemli değerlerin yer aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar bize sevgiyi, saygıyı öğretti. Korkunun değil, sevginin egemen olmasını istediler. Onlar 'Kul hakkı yemeyeceksin, temiz olacaksın' dediler. Biz de onların dediği gibi haksızlıklara hep göğüs gereceğiz. Doğrudan asla sapmayacağız. Siyaset dahil kirlenmiş her şeyi temizleyeceğiz" dedi.
Terörün bir insanlık suçu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, insanlık suçuna karşı verilecek kavganın ortak olması gerektiğini söyledi. Sorunları çözmek için anahtarın halkın elinde olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Bir kişi bile aç yatağa girmeyinceye kadar koşacağız, çalışacağız. Maden işçilerinin ölmesi gibi açlık da yoksulluk da kader değildir" ifadelerini kullandı.
Etnik kimlikleri göz önüne alarak siyaset yapanlara karşı çıkacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Biz insanı insan olduğu için sevdik. Abdal Musa aydınlıktan korkanların korkması gereken bir ocaktır. Aydınlığa hep beraber koşmalıyız. Aydınlığı Türkiye'ye yaymalıyız. Bunun için mühür sizin elinizde. 'Başbakan Kılıçdaroğlu' diye slogan atıyorsunuz bu benim değil sizin elinizde. Mührü içeride yatanlar için de basın."
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından vatandaşların yoğun sevgi gösterileri alında şenlik alanından ayrıldı.
(SE-EA-Y)