Çaykur Rizespor yeni transferi Abuaye'yi basına tanıttı

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da yeni transfer Gana asıllı Nijeryalı forvet oyuncusu Flamente Abuaye basına tanıtıldı. Mehmet Cengiz T

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da yeni transfer Gana asıllı Nijeryalı forvet oyuncusu Flamente Abuaye basına tanıtıldı. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen toplantıya Kulüp Basın Sözcüsü Cengiz Mataracı, Genel Menajer Oğuz Aydın ve Flamente Abuaye katıldı.

Mataracı, yaptığı açıklamada, transferde çok dikkatli davrandıklarını belirterek, ''Uzun yıllar bize hizmet edecek, Çaykur Rizespor formasını isteyerek giyecek oyuncuları almaya gayret ediyoruz. Flamente'de bu anlamda gelecekte hem futbol olarak hem de maddi anlamda kulübümüze önemli katkı sağlayacak bir oyuncu. Kendisi ile beş yıllık sözleşme imzaladık. Uzun boyu ve güçlü fiziği ile gol sıkıntımıza önemli bir çözüm sağlayacaktır.'' dedi.

Flamente'nin üç aydır Beşiktaş ile idmanlara çıktığını ifade eden Mataracı, ''Mustafa Denizli'nin çok beğendiği bir isim. Beşiktaş'ta yeni teknik kadronun yabancı oyuncu yapılanmasını değiştirmesi nedeniyle kadromuza kattık. Flamente Milan, Parma ve Twente gibi takımların gelecekte yıldız adayı olarak takip ettiği bir isim. Süper Lig'den de isteyen kulüpler vardı. Bu transferde Beşiktaş yönetiminin katkıları oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.'' diye konuştu.

Mataracı, Flamente'nin son olarak Gana ligi takımlarından Heart Of Lions'ta forma giydiğini ve 12 maçta 19 gol atma başarısı gösterdiğini sözlerine ekledi.

Flamente ise Çaykur Rizespor'a geldiği için mutlu olduğunu kaydederek, ''Tesis ve stat olarak çok iyi bir ekibe geldim. Şehir olarak ta son derece güzel. Çaykur Rizespor'un uzun yıllar süper ligde olduğunu öğrendim. Çaykur Rizespor'u yeniden Süper Lige çıkarmak için arkadaşlarımla birlikte çalışacağım.'' dedi.

Flamente, Milan ve Parma gibi takımlar tarafından ''Yıldız adayı'' olarak gösterilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, ''Bu tür takımlar genç yaştaki bir çok futbolcuyu takibe alıyor. Ancak öncelikli hedefim Çaykur Rizespor. Beş yıllık anlaşma imzaladım. Çaykur Rizespor'da başarılı olup taraftara kendimi sevdirmek istiyorum. Tüm gücümle Çaykur Rizespor'un başarısı için oynayacağım.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Flamente basın mensupları için fotoğraf çektirdi. Tesislere gelen bir grup taraftar Falemnte lehine tezahürat yaptı. Taraftarlar Flamente ile birlikte fotoğraf çektirdi.