AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: Anayasa değişikliği, vesayet rejimini demokratik rejime çevirme gayretidir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yapılan anayasa değişikliğinin, 'vesayet rejimini demokratik rejime çevirme gayreti' olduğunu belirtti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yapılan anayasa değişikliğinin, 'vesayet rejimini demokratik rejime çevirme gayreti' olduğunu belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, başlattıkları 'Demokratik Açılım, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' kapsamında sürdürülen 'Türkiye Buluşmaları' programı çerçevesinde, Mardin'in Midyat ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Önceki gün Diyarbakır'da şehit olan Jandarma Onbaşı Salih Albayrak'ın taziyesine katılan Kapusuz ve beraberindeki heyet, ardından Midyat'a gelerek AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Daha sonra Kocatepe İlköğretim Okulu konferans salonunda vatandaşlara seslenen Kapusuz, burada AK Parti'nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Anayasa değişiklikleri konusunda çekilen sıkıntılardan söz eden Kapusuz, "CHP'si, MHP'si, BDP'si aynı safta yer aldı, İmralı'sı aynı safta yer aldı, yetmedi şimdi TÜSİAD da aynı safta yer aldı." dedi.

Bunun tarihte ilk defa yaşanmadığını vurgulayan Kapusuz, bu sıkıntıların Özal dönenimde de yaşandığını söyledi. Demokrasinin, kalkınmanın kesinlikle ön şartı olduğunu söyleyen Kapusuz, mutlaka demokrasinin standardının yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

"BU HALK CAHİL, NEREYE GİTTİĞİNİ BİLMİYOR"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, 1920 yıllarından başlayan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Tek partili döneme atıfta bulunan Kapusuz, o zaman yapılan söylemleri şu şekilde niteledi:

"1-Bu halk cahil, nereye gideceğini bilmiyor, biz neye işaret ettik oylarını nereye kullandılar' '2-Bu halkın seçtiklerine ise hiç güvenilmez, onların ne yapacağı belli değil. İşte bak Demokrat Parti geldi, halk ne dese o olur diyor, halk neyi istese biz onu yaparız. Bu tehlikeli gidişe dur diyelim' 60 ihtilalinin hemen arifesinde bakın ne geldi." diyerek, oynanan oyunları şu şekilde anlattı:

"Halkın seçtiği parlamento var, karşısına ikinci parlamento gibi senatoyu getirdiler. Yetmedi Anaysa Mahkemesi yoktu, Anayasa Mahkemesi'ni getirdiler. Yetmedi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yoktu, onu getirdiler. Bütün bunlar niye geldi? Eğer halk bizim inisiyatifimizin dışında farklı şeyler yaparsa, biz onlar marifetiyle istediğimiz yön ve istikameti verelim. Zaten cumhurbaşkanı, biz kimi işaret edersek o olacak, e halkın işiyle de başbakan uğraşsın. Ama biz bu toplumu, bu toplumun seçtiklerini yönetmek, yönlendirmek için, Anayasa Mahkemesi elimizde olmalı, HSYK bunun marifetiyle kontrol edilmeli, senato o zaman getirildi."

Konferansa AK Parti Mardin Milletvekilleri Cüneyt Yüksel ve M. Halit Demir'in yanı sıra il ve ilçe teşkilatları, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.