MHP cephesi bu kez kesin çıldıracak

Eski ülkücü Mümtaz'er Türköne öyle laflar etti ki MHP cephesi bu kez kesin çıldıracak.

Eski ülkücü şimdilerin sıkı muhalifi Mümtaz'er Türköne, MHP'yi özellikle de Bahçeli'yi topa tuttu. İsim vermeden Türkiye'de şehitler üzerinden siyaset yürütenlerin bulunduğunu söyleyen Türköne, sözlerini bir adım daha ileri götürdü ve bunları şehit cenazelerindeki levazımatçılarına benzetti. Türköne'ye göre Türkiye'nin terör konusunda bugün yaşadıklarının en önemlisi sorumlusu ise Milliyetçi Hareket Partisi. İşte o ağır olduğu kadar ilginç benzetmelerle dolu sözler;

Gazeteci Faruk Mercan'ın STV Haber'de hazırlayıp sunduğu "Enzade" adlı programın bu haftaki konukları Prof. Beril Dedeoğlu, Zaman Gazetesi yazarı Prof. Mümtaz'er Türköne ve Emekli Yarbay Şenol Özbek oldu. Terörün konuşulduğu programda en sert sözler eski ülkücü Zaman gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne'den geldi. Türköne, MHP'ye öyle laflar etti ki Bahçeli çıldıracak. İşte o sözler;

MHP BU SÖZLERİN ÜZERİNDEN GEÇSİN

Şöyle bir söylem hakim. Bunun üzerinde herkesin üzerinde durması özellikle, MHP Genel Başkanı'nın üzerinde dikkatle durması, üzerinde tekrar tekrar üzerinde düşenmesi gereken birşey. AK Parti hükümeti küresel, siyasal taşeron, PKK'da kürüsel silahlı taşeron diyor. Yani ikisi de işbirliği yapıyorlar; Türkiye'yi bölmeye, parçalamaya çalışıyorlar. Yani bir ihanet içerisindeler ve bir ihanet planı içerisinde ortaklaşa çalışıyorlar.

"BUGÜN GELİNEN NOKTANIN SORUMLUSU MHP'DİR"

Şimdi siyasal alanda, meşru siyasetin içinden böyle argümanlarla muhalefet yürüttüğünüz zaman, terörün akıl mantık sınırları içerisinde konuşulmasını ve çözülmesi imkansız hale gelir. Türkiye'nin de yaşadığı bu oldu. Ben bugün geldiğimiz noktanın büyük ölçüde Milliyetçi Hareket Partisi'nin eseri olduğunu düşünüyorum. Bunu da açıkça ifade etmek gerekir. Çünkü buna hala devam ediyor.

"BİR ŞEHİT CENAZESİ KAÇ OY EDİYOR?"

Bir şehit cenazesi bakın Faruk Bey, insanı çileden çıkaran birşey bu; ama bir şehit cenazesi kaç oy eder birileri oturup bunu hesaplıyor. Ben bu gelen şehit 5 olursa 7 olursa ben ne kadar oy alırım. Alanımı nasıl genişletirim diye bakıyorlar. Cami avlusunda kalabalıklara potansiyel seçmen gözüyle bakıyorlar. Bu siyaset anlayışıyla terör çözülemez. Terör sona erdirilemez, herkesin aklını başına alması gerekir.

"TERÖR SİYASET MALZEMESİ DEĞİLDİR"

Terörle mücadelenin gündelik siyasette tartışılamayan; bir devlet politikası biçimde ele alınması gerekir. MGK'dan bir karar alındığı zaman buna herkesin kulak vermesi gerekir. Terör örgütünü; ancak bu şekilde yanlıştırırsınız. Siz terörü bir siyaset malzemesi olarak gördüğünüz zaman otomatik olarak bu ülkeyi bölersiniz. Halbuki terör konusu olduğu zaman tüm siyasi partilerin herkese kucak açması gerekir.

"CENAZE LEVAZIMATÇISI SİYASİLER"

Türkiye, son bir yılın tecrübesini, demokratik açılım tecrübesini eğer bir kritikten geçirmemiz gerekiyorsa öncelikli olarak hassasiyetle siyasal partilerin bunu siyasi malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmeleri gerekir ve bundan dersler çıkarmamız gerekir. Eğer birileri oturup "kaç şehit kaç oy yapar" hesabı yapıyorsa, bu ülkede hiç kimse bırakın PKK'nın birşey yapmasına gerek yok. PKK'nın terör eylemi yapmasına bile gerek yok. Bu ülkede bir sorunun çözülmesi için adım attığınız zaman bu kadar ciddi bu kadar esaslı bir konuya vaziyet ettiğiniz zaman bunu partiler arasında bir rekabet olarak görürseniz bu işi çözemessiniz. Bu çok ağır bir konu; ama Red Kit'te birşey vardır. Silahşörler kavga eden silah çekerler, cenaze levazımatçısı da elini ovuşturur. Böyle cenaze levazımatçısı gibi siyaset yapanlar var Türkiye'de terör üzerinden. Bu sona ermediği ölçüde bizim terörü çözmemiz Türkiye'de de huzuru sağlamamız mümkün değil. Sanıyorum bugün itibariyle çıkarmamız gereken en önemli sonuç bu.

Kaynak: İnternethaber