Kılıçdaroğlu'ndan 'Gençliğe Önem Verin' Çağrısı

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın düzenlediği yemekte partililer ile bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiyi süratli bir şekilde gençleştirmeleri gerektiğini söyledi.

Porto Bello Otel'de düzenlenen ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, İl Başkanı Özer Ülken ile çok sayıda partilinin katıldığı yemekte konuşan CHP Genel Başkanı, aile yemeğinde partililerle ile dertleşmek istediğini söyledi. 'Partimizin süratle gençleşmesi lazım" diyen Kılıçdaroğlu, gençlik kollarına önem vermeleri gerektiğini söyledi.
Bütün il ve ilçe teşkilatlarının gençlik kollarını ihmal etmemesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, partiye gönüllü çalışmak isteyenlerin kabul edilmediği şekilde şikayetler duymak istemediğini belirterek, "İktidara koşan bir partide bu tür söylemler hoş değil. O nedenle bizim gençlik kollarına, kadın kollarına ne kadar gönüllü çalışmak isteyen varsa, partiye üye olmak isteyen varsa kapımızı açmamız ve onları kucaklamamız lazım" dedi.
İktidara koşan bir partinin planlı ve programlı olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz 'kontrolsüz güç güç değildir' şeklinde bir reklam vardı. Gücü kontrol edebildiğiniz ölçüde güç olur. O nedenle mahalle sorumlusu, sokağın sorumlusu, semt sorumlusu mutlaka olmalıdır. Bir üzüm salkımı gibi sağlıklı tutarlı haberi, bilgiyi politikayı toplumun kılcal damarlarına iletebilecek bir örgütlenme modeli olmalıdır. Olmadığı takdirde gücümüzü kontrol edemeyiz, insanları küstürürüz" ifadelerini
kullandı.
CHP'ye az oy çıkan bölgelerde daha çok örgütlenmeleri ve çalışmaları gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "O bölgelerde yaşayan insanların dertlerini daha iyi dinleyeceğiz ve kendimizi onlara mümkün olduğunca anlatmaya çalışacağız. Toplumumuzun önemli bir kitlesi emekliler. Yaklaşık 9 milyon emekli mağdur, eğer biz bunu emekliye anlatamıyorsak, emeklinin oyunu alamıyorsak kabahat bizde. Kendi içimizde çalışmak değil halka gitmemiz gerekiyor. STK'larla sıkı bağ kurmalıyız" dedi.
Kadın kollarının da çok önemli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "CHP Kadın Kolları Genel Başkanı uzun süredir yoktu. Bu genel merkezin kabahati. Yakında kadın kolları genel başkanımız ve daha güçlü bir gençlik kollarımız olacak. Gençlerin önünü açmalıyız, onları milletvekilliğine, belediye başkanlığına hazırlamalıyız. Böyle yaparsak partiyi güçlendirir Türkiye'yi içinde bulunduğu çıkmazdan çıkarırız. Gençlik umut ve gelecek demektir" değerlendirmesinde bulundu.
İl başkanlarından belirli dönemlerde raporlar isteyeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, il ve ilçe başkanlarının performanslarını değerlendireceklerini belirterek, daha güçlü bir CHP kimilği ortaya koymaları ve hangi gerekçe ile iktidar olamadıklarını sorgulamaları gerektiğini anlattı.