Emek Partisi, İş-kur'a Tepki Gösterdi

Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşok, İşkur İl Müdürü Rıfat Çetinkaya'nın yaptığı "Türkiye'de işsizlik sorunu yok

Emek Partisi, İş-kur'a Tepki Gösterdi
Emek Partisi Kayseri İl Başkanı İsmet Gümüşok, İşkur İl Müdürü Rıfat Çetinkaya'nın yaptığı "Türkiye'de işsizlik sorunu yok. İşçilerin iş beğenmeme sorunu var" açıklamalarına tepki göstererek, tüm sorumluluğu işçilerin üzerine yıkmanın doğru olmadığını söyledi.
Gümüşok, İşkur İl Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, İl Müdürü Rıfat Çetinkaya'nın açıklamalarına tepki gösterdi. Gümüşok açıklamasında şunları söyledi:
"Dünya krizi tüm dünya halklarını ve emekçilerini açlık, işsizlik ve yoksulluğa mahkum etmiştir. Ülkemizdeki işsizlik oranı 2009 yılı içinde ülke tarihinde bir rekor olan yüzde 14'lere ulaştı. Yanı sıra, kayıtlara yansımayan oranlar da göz önünde bulundurulduğunda, ülkedeki işsiz sayısı 6 milyonu aşmaktadır. Bu işsiz kitlenin yüzde 38'inin en az lise diplomasına sahip, okumuş işsiz olması ise bir diğer çarpıcı durumdur. İşkur İl Müdürü Sayın Çetinkaya'nın paylaştığı resmi verilere göre, şu anda ilimizde 43bin kayıtlı işsiz mevcuttur. Her gün yaklaşık 420 kişi kuruma iş başvurusunda bulunmaktadır. Burada, Sayın Çetinkaya'nın açıklamaları 'Yani Türkiye'de işsizlik sorunu yok. İşçilerin iş beğenmeme sorunu var.' Bu anlaşılma, tüm sorumluluğu, tüm suçu işçilere yıkmaya neden olmaktadır. Ancak şunu tekrar söylemek gerekir ki, işsizliğin bu derece yüksek olmasında sorumluluğu olmayan neredeyse tek toplumsal kesim işçi sınıfıdır."