CHP, terörle mücadeleye Gül'ün öncülük etmesini istiyor

CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün terörle mücadele konusunda öncülük üstlenmesi gerektiğini ve bu çabasında yalnız bırakılmaması g...



CHP Grup Başkan Vekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün terörle mücadele konusunda öncülük üstlenmesi gerektiğini ve bu çabasında yalnız bırakılmaması gerektiğini kaydetti.

Hamzaçebi, TBMM'de yaptığı basınla sohbet toplantısında son günlerde yaşanan terör saldırılarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu konuda siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşmeleri olumlu bulduklarını belirten Hamzaçebi, "Cumhurbaşkanı'ndan bu konuda görev üstlenmesini istiyoruz. Ortada bir dağınıklık var. Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı ortak bir zemin oluşturmalıdır. Sayın Genel Başkanımız gerekli olumlu açıklamayı yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir öncülük üstlenmesi gerekir. Cumhurbaşkanı'nın bir çabası olursa yalnız bırakılmamalıdır." diye konuştu.
CHP Grup Başkan Vekili, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı ise üzerine düşen sorumlulukları yapmak yerine herkesi eleştirmekle suçladı. AK Parti hükümetlerinin terör konusunda başarısız olduğunu ileri sürerken, 2002 yılında terörle mücadelede hayatını kaybedenlerin sayısının 14'iken, bugün bu rakamın bin 200'lere ulaştığını söyledi ve, "Mesut Abi politikası ile terör çözülmez." ifadesini kullandı.
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın terörle mücadele kapsamında 'sınırların değişebileceği' yönündeki açıklamalarını da eleştiren Hamzaçebi, "Elde kala kala bu kalmışsa hükümetin mücadele alanında herhangi bir çözümü yok demektir. Bu bir çözümsüzlük ifadesidir, çözümsüzlüğün itirafıdır." iddiasında bulundu. CHP'li Hamzaçebi, bir gazetecinin, "Bir güvenlik kuşağı oluşturulması daha önce CHP'nin önerilerinden biriydi." hatırlatması üzerine şu ifadeleri kullandı: "Terör konusunda elimizde bir paket var ise paketin unsurlarından biriyse tabii ki düşünülebilir. Paket içinde bir unsur olabilir. Güneydoğu'da sınırımız engebelidir, daha savunulur bir noktaya taşımak bir askeri önlem olarak düşünülebilir, ama terörün önlemi olarak sadece bunu söylerseniz, ben, bunu önlem olarak kabul etmem, yetersizliğin ifadesi olarak görürüm." ANKARA ZAMAN

Zaman