Chp'li Vekile Biber Gazı Sıkan İlçe Başkanına İhraç İstemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Yeşim Dağgeçen Ayaz hakkında, Milletvekili Ali Oksal'ın yüzüne biber gazı sıktığı iddiasıyla Mersin İl Örgütü tarafından "ihraç" istemiyle soruşturma başlatıldı

Chp'li Vekile Biber Gazı Sıkan İlçe Başkanına İhraç İstemi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Yeşim Dağgeçen Ayaz hakkında, Milletvekili Ali Oksal'ın yüzüne biber gazı sıktığı iddiasıyla Mersin İl Örgütü tarafından "ihraç" istemiyle soruşturma başlatıldı.
21 Haziran 2010 tarihinde öğle saatlerinde CHP Tarsus İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Avukat Yeşim Dağgeçen Ayaz ve 5 ilçe, 2 il yöneticisi ve 2 partili olduğu sırada, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal partiye geldi. Partililer sohbet eden Milletvekili Oksal ile Ayaz arasında şiddetli siyasi tartışma başladı. İddiaya göre, tartışmanın büyümesi üzerine Ayaz, sinirlerine hakim olamayarak çantasındaki biber gazını Milletvekili Oksal ve çevresindekilere doğru sıkarak, CHP ilçe binasını terk etti.
Olayın duyulmasının ardından CHP Mersin İl Başkanı Yılmaz Şanlı, Tarsus İlçe binasına gelerek, İlçe Başkanı Yeşim Dağgeçen Ayaz ve yöneticilerle görüştü. Şanlı, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Tarsus İlçe Başkanımız Yeşim Dağgeçen Ayaz ile Milletvekilimiz Ali Oksal arasında sorunlar olmuş. İlçe Başkanımız Yeşim Dağgeçen Ayaz'la görüştüm. Ali Oksal'la da görüşeceğim. İl teşkilatı olarak örgütlerimizde sıkıntılar yaşanmasını kesinlikle kabul edemeyiz. Sıkıntıları çözebilirsek çözeriz, çözemezsek
tüzük hükümlerini uygularız" diye konuştu.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP İl Başkanlığı tarafından Tarsus İlçe Başkanı Yeşim Dağgeçen Ayaz partiden "ihraç" istemi ile disiplin kuruluna sevk edilerek, hakkında soruşturma açıldı. CHP İlçe Başkanı Yeşim Dağgeçen Ayaz'ın ilçe başkanlığı görevi, soruşturma sonuçlanana kadar askıya alındı.
Soruşturma sürecinde CHP Tarsus İlçe Başkanlığı yöneticileri kendi aralarından birini başkan olarak seçecek, seçemedikleri takdirde il başkanlığı tarafından bir parti üyesi başkan olarak atanacak.