CHP, Gül'ün ortak zemin oluşturmasını istiyor

CHP, Cumhurbaşkanı Abhdulah Gül'ün bu dönemde çözüm için ortak bir mutabakat zemini oluşturmasını ve bunun için de öncülük etmesini istiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından bu konuda, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi konuştu, 'Bu mutabakata CHP de destek verebilir' dedi.

CHP, Cumhurbaşkanı Abhdulah Gül'ün bu dönemde çözüm için ortak bir mutabakat zemini oluşturmasını ve bunun için de öncülük etmesini istiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından bu konuda, Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi konuştu, "Bu mutabakata CHP de destek verebilir" dedi. Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Akif Hamzaçebi, Başbakan'a da görev düştüğünü söyledi, "Başbakan herkesi karşısına almamalıdır " diye konuştu.

Hükümeti  terörle mücadele konusunda başarısızlıkla suçlayan CHP Grup Başkanvekili, "Sorunları çözemeyen bir partinin ısrar etmesi meşruiyet krizine neden olur. Eğer ülke böyle bir krize gidiyorsa, acil bazı yasaları çıkarıp erken seçime gitmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi,  Devlet bakanı Hayati Yazıcı'nın, "Sınır kaydırılabilir" açıklamasının da, "Çözümsüzlüğün itirafı" olduğunu savundu.



CNN Türk