Açılım başarıya ulaşırsa, Öcalan biter - POLİTİKA

Bir dönem ‘Öcalan’ın karakutusu’ olarak bilinen avukat Yıldırım “İmralı açılıma karşı. Çünkü açılım başarıya ulaşırsa Öcalan biter. Ancak bu süreçte Öcalan muhatap alınırsa o zaman da açılım biter” dedi



Bir dönem ‘Öcalan’ın karakutusu’ olarak bilinen avukat Yıldırım “İmralı açılıma karşı. Çünkü açılım başarıya ulaşırsa Öcalan biter. Ancak bu süreçte Öcalan muhatap alınırsa o zaman da açılım biter” dedi

• Bir dönem terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın sağ kolu olarak bilinen ve İsveç’te sığınmacı olarak yaşayan Avukat Hüseyin Yıldırım, demokratik açılım paketinin gerçekleşmesi halinde ‘bir bahar havası yaşanacağını’ söyledi. Açılım sürecinde Kürtler’in ‘tek insanın iradesine bağlı kalmaması” gerektiğini vurgulayan Yıldırım “Devletin birikmiş sorunlarına ilk defa değiniliyor. Kimse cesaret etmedi, bunlar cesaret etti. Ama AK Parti, baştaki kararlı tutumunu sürdüremedi. Bu süreçte gerek BDP, gerekse Kandil cephesinde, Kürt halkı adına çok acı bir politika izleniyor” dedi.

ÖCALAN MUHATAP ALINIRSA AÇILIM BİTER

Bir dönem Öcalan için Avrupa’da lobi faaliyetleri yapan ve bu sebeple örgütün Avrupa sorumlusu olarak tanınan, 1987’de Olof Palme Cinayeti’nin asli azmettiricisi olma iddiasıyla gözaltına alınan Yıldırım “Ben, Öcalan’ın şahsını çok iyi tanıyorum. Kendisinde ne Kürt aşkı var, ne Kürt davasıyla ilgili bir derdi var, ne de sosyalist davasıyla ilgili bir yapısı var. İmralı açılıma karşıydı. Çünkü açılım başarıya ulaşırsa, kendisi biter. Ve Öcalan, bu açılım sürecinde muhatap alındığı anda açılım biter” diye konuştu.

BDP İRADESİNİ ONA BAĞLAMASIN

“Açılım gerçekleşirse Kürtler arasında bir bahar havası yaşanır” diyen Yıldırım “Başbakan bazı şeyler yapmak istiyor ama üzerinde çok baskı var. Baskılara göğüs geremezse bir yerlere varamaz. Erdoğan haklı bir yoldadır ve devam ettiği sürece destek bulacak, güç bulacak. BDP’liler de artık kendilerine çekidüzen vermeliler. Bu süreçte, İmralı ortadan çekilmelidir. Bir mahkûmdur, bir Kürt olarak ona sahip çıksınlar; ama iradelerini Öcalan’a bağlamak, onun direktifleri doğrultusunda hareket etmek bir felakettir” dedi. • CİHAN

Perinçek aramızı yapmak istedi

Ergenekon tutuklu sanığı ve İP lideri Doğu Perinçek’in kendisiyle belki 40 defa görüşmek istediğini ancak görüşmeyi reddettiğini anlatan Hüseyin Yıldırım “Güvenmiyorum ben o adama. Başta onların (Öcalan-Perinçek) birbirine karşıymış gibi gözükmeleri bir oyundu. Telefonda bana (Senin meseleni Apo’yla görüştüm ben. Konuşalım seninle) dedi. Ben de (Seninle konuşacak bir şeyim yok) dedim. Perinçek, çok tehlikeli birisi. Nedir Perinçek’i 1972’den beri ayakta tutan? 

‘Kesire konuşursa Öcalan Kürtler’in gözünde sıfıra iner’

Abdullah Öcalan’ın eşi Kesire Öcalan hakkında önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım “Kesire, Apo’nun gizli ilişkilerini öğrendi. Derin devletle olan ilişkilerini... Kesire de bana diyordu: ‘Dikkat et, bağlı olduğu güçleri harekete geçirir.’ Ve kopuş buradan geldi” dedi. “Kesire konuşursa yer yerinden oynar” diyen Yıldırım “Apo’nun tüm bağlantıları, kimlerle bağlantıları varsa hepsi ortaya çıkar. Ve Apo’nun söyleyecek bir şeyi kalmaz. Açıklananlardan sonra da Öcalan, Kürtlerin gözünde sıfıra iner, halka karşı suçlu duruma düşer” iddiasında bulundu.

KESİRE ÖCALAN NEREDE YAŞIYOR?

“Kesire Öcalan neden konuşmuyor?” diye soran Hüseyin Yıldırım “Ya aralarında gizli bir anlaşma var, ya da devlet konuşmaması için onu tehdit ediyor. Ailesini ortadan kaldırma tehdidi. Kesire de ailesine çok düşkün” diyor. Kesire Öcalan’ın nerede yaşadığını da açıklayan Yıldırım “Pasaportu, oturumu İsveç’te. Bir ara, dil öğrenmek için İngiltere’ye, Yörükoğlu’nun yanına gittiğini biliyorum. Çünkü Yörükoğlu’nun adresini benden almıştı. Hollanda’da akrabaları var, oraya gidip geliyor. Avrupa’yı dolaşıyor” dedi.

 

Star Gazete