Baraja uçan kamyonun sürücüsü yüzerek kurtuldu

Bursa'da, havanın yağışlı olması nedeniyle kontrolden çıkan akaryakıt kamyonu başka bir kamyona çarptıktan sonra Doğancı Barajı'na uçtu. Kazada kabin

Bursa'da, havanın yağışlı olması nedeniyle kontrolden çıkan akaryakıt kamyonu başka bir kamyona çarptıktan sonra Doğancı Barajı'na uçtu. Kazada kabin ile kayalar arasına sıkışan sürücü yanında bulunan çekiç ile camı kırıp yüzerek kıyıya çıktı. Aynı bölgede meydana gelen ikinci kazada ise kontrolden çıkan otomobil 50 metre yükseklikteki uçurumdan uçarak, ormanlık alana düştü.

Orhaneli'de bulunan bir istasyona akaryakıt bıraktıktan sonra Bursa'ya dönmek için yola çıkan Veysi Minas (39) idaresindeki 41 R 3416 plakalı tanker, Doğancı Barajı yakınlarında Bursa'dan Orhaneli istikametine gitmekte olan Cuma Bulut (30)yönetimindeki 16 CBK 13 plakalı kamyon ile çarpıştı. Havanın yağışlı olması nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle akaryakıt kamyonu 15 metre yüksekliğindeki Doğancı Barajı'na uçtu. Barajın kenarında bulunan kayaları aşarak baraja düşen kamyonun şoför mahallinde bulunan Veysi Minas'ın sağ ayağı koltuk ile vites bölümü arasına sıkıştı. Direksiyonun yanında bulunan çekiç ile ayağının sıkıştığı mekanik bölümü kırdıktan sonra kamyonun ön camını da kıran Veysi Minas yüzerek kıyıya çıktı. Hafif şekilde yaralanan Minas olay yerine çağrılan ambulans ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aynı bölgedeki ikinci kaza ise Orhaneli yolu 7. kilometresinde meydana geldi. İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servis ekiplerinde sağlık personeli olarak görev yapan Mustafa Özer, kendisinin kullandığı 16 DE 038 plakalı otomobil, seyir halinde iken yağış sebebiyle kontrolden çıkarak 50 metre yükseklikten ormanlık alana uçtu. Mustafa Özer bir ağaca takılarak duran otomobilden yara almadan çıktı. Her iki kazayla ilgili olarak jandarmanın incelemesi sürüyor.