Konya'daki toplu balık ölümleri, endişeyle karşılandı

Konya Ovası'nı besleyen barajlardan Suğla ve Taraşçı'da görülen toplu balık ölümleri, Seydişehir ve Yalıhöyük ilçelerinde endişeyle karşılandı. Balık

Konya Ovası'nı besleyen barajlardan Suğla ve Taraşçı'da görülen toplu balık ölümleri, Seydişehir ve Yalıhöyük ilçelerinde endişeyle karşılandı. Balık ölümlerinin zehirlenmeden kaynaklandığını tahmin eden yetkililer, gölden ve ölü balıklardan alınan numunelerin incelemesinin sürdüğünü açıkladı.

Konya'da endişe yaşanmasına sebep olan ilk toplu balık ölümü olayı Yalıhöyük ilçesinde bulunan Suğla Depolama Barajı kanallarında görüldü. Benzeri toplu balık ölümü olayı Seydişehir'deki Taraşçı Barajı'nda yaşandı. Taraşçı Barajı'nda yüzlerce sazan balığının kıyıya vurduğu görüldü. Yetkililer, iki barajda görülen balık ölümlerinin bilinçsiz avlanan avcıların suya attığı zehirden kaynaklandığını tahmin ettiklerini açıkladı.

Geçen hafta Suğla Depolama Barajı'nı besleyen kanallarda görülen toplu balık ölümleri üzerine açıklama yapan ilçe Kaymakamı Muharrem Eligül, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin sudan ve ölü balıklardan numune aldığını ve İl Tarım Müdürlüğü İl Kontrol Laboratuvarı'na gönderdiklerini açıklamıştı.