SAÜ Öğrenci Konseyi: Türkiye'yi kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin tahriklerine kapılmayalım

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğrenci Konseyi, artan terör olayları nedeniyle vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı. SAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Mahmut Çeti

  Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Öğrenci Konseyi , artan terör olayları nedeniyle vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı . SAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Mahmut Çetin , askeri birliğe yapılan terör saldırısında 11 askerin şehit düşmesi ve 16 askerin yaralanmasının yüreklerini dağladığını ve derin bir yasa boğduğunu belirterek , " Yinede bu acıyla bile sağduyuyu elden bırakmamalı ve Türkiye ' yi bir kardeş kavgasına sürüklemeyi amaçlayan hain odakların tahriklerine kapılmamalıyız . " dedi .

Çetin , yaptığı yazılı açıklamada , devletimizin bağımsızlığı , yüce milletin bütünlüğü uğruna hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan askerlere yönelik hain saldırıyı esef ve şiddetle kınadıklarını dile getirerek , " Türk Milleti ' nin birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan bu hain saldırı , aziz milletimize karşı yapılan açık bir meydan okumadır . Ancak kanlı terör örgütü ve onların destekçileri bilmelidir ki , bu alçak saldırı milli birliğimize zarar veremeyecek , aksine aziz milletimizin birbirine kenetlenmesini sağlayacaktır . " ifadelerini kullandı .

Aziz şehitlerin canları pahasına kurulan ve korunan Türkiye ' ye yönelik , her türlü saldırının , tehdidin , içeriden kaynaklanan ihanetlerin , dışarıdan destekli senaryoların karşısında , Türk gençliği olarak her zaman göreve hazır olduklarını bir kez daha ilan edildiklerini vurgulayan Çetin , şunları kaydetti : " Aziz millet varlığına kasteden şer odaklarına karşı verilecek ağır cevabımızın kaynağı Türk ' ün şerefli mazisinden ve bu cevabın tavrı da Türk ' ün asaletinden bizlere mirastır . Gerekirse misli ile verilecek olan bu cevap hakkı tarafımızca saklıdır yinede bu acıyla bile sağduyuyu elden bırakmamalı ve Türkiye ' yi bir kardeş kavgasına sürüklemeyi amaçlayan hain odakların tahriklerine kapılmamalıyız . Gerekenlerin yapılacağı inancındayız çünkü bizim devletimize ve silahlı kuvvetlerimize olan güvenimiz tamdır . "