Kazakistan'da yaşayan Ahıskalılar'dan Büyükşehir'e ziyaret

Kazakistan Türkleri'nin Gazetesi "Ahıska" yöneticileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan'ı makamında ziyaret etti.

Ziy

  Kazakistan Türkleri ' nin Gazetesi " Ahıska " yöneticileri , Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan ' ı makamında ziyaret etti .

Ziyarette , " Ahıska " Gazetesi Baş Redaktörü Rövşen Memmedoğlu , dünya ekonomisinde Kazakistan ' ın hızla gelişen milletlerden olduğunu belirtti . Memmedoğlu , Ankara ' da yaptıkları incelemede , Ankara ' nın çok gelişme gösterdiğini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi .

Memmedoğlu , " Bizlerin , Kazakistan ' ın gelişmesinde ekonomiye çok büyük katkımız var . Gazete olarak da Kazakistan ' da gazeteler sırasında öndeyiz . Bizim istediğimiz , Türkiye ile daha iyi iletişim kurulması . Türkiye ' nin hızlı gelişmesini , ilerlemesini bizim bilmemiz çok güzel . Sizler de bize yardımcı olursanız , Başta Ankara olmak üzere Türkiye ' yi Kazakistan ' da biz Ahıska Türkleri olarak daha yakından takip edebiliriz . " dedi .

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Altan Raşit Civan ise Ahıska Türkleri ' nin temsilcilerini Ankara ' da görmekten mutlu olduğunu belirterek , " Heyetinizin Ankara ile ilgili övgülerini Başkanım Melih Gökçek ' e ileteceğim . Sizin Görüşleriniz bizim için çok önemlidir . " diye konuştu .

Daha sonra Rövşen Memmedoğlu , Genel Sekreter Altan Raşit Civan ' a , Ahıska Türklerinin yerel giysilerini giydirdi .