Çukurova Üniversitesi Senatosu eczacılık fakültesi kurma kararı aldı

Çukurova Üniversitesi Senatosu eczacılık fakültesi kurma kararı aldı. Ayrıca Karaisalı MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü'ne 'Mantarcılık' progra

Çukurova Üniversitesi Senatosu eczacılık fakültesi kurma kararı aldı. Ayrıca Karaisalı MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü'ne 'Mantarcılık' programı, Gıda İşleme Bölümü'ne de 'Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi' programının açılması kararlaştırıldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Senato toplantısını Karaisalı Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) yaptı. ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ilçelerde MYO'ların eğitimlerini önemsediklerini belirterek, "ÇÜ, ana kampüsten ibaret değildir. Ana kampüs dışında hemen hemen bütün ilçelerde MYO var. Karaisalı MYO'nun bilimsel yayın sayısı fakülte ortalamalarının üzerinde. En büyük nedeni öğretim üyelerini tercih ederken titiz ve seçici davranmamız. Burada kendini yetiştiren başarılı öğretim görevlileri, başka üniversitelerde de yüksek yerlere geliyorlar. Onların fedakarca çalışmalarını, biz de rektörlük olarak destekliyoruz." dedi.

Karaisalı MYO'nun fiziki şartlarının daha fazla öğrenci kaldırabileceğini söyleyen Akınoğlu, "Şu an yaklaşık 500 öğrenci, ama biz okulun fiziki şartlarının daha fazla öğrenciyi kaldırabileceğini düşünüyoruz. 700-800'e yükseltmeye çalışıyoruz. Sınıf sıraları için satın alma işlemi tamamlandı. Yeni bir bilgisayar laboratuarı yapılacak. Buradaki bölümlerden harita ve iş güvenliği bölümü özelliği olan bölümlerimiz. Buradan mezun olan öğrenciler hemen iş bulabiliyor." diye konuştu. Akınoğlu Karaisalı MYO'nun teknik programcılık açısından ilerlediğini kaydetti.

Karaisalı MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Gürbüz, MYO'nun 1995 yılında açıldığını hatırlatarak okulun teknik ve bilimsel çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Gürbüz, "MYO bünyemizde 16 sınıf ve 5 program var. Öğrenci sayısının yükseltilmesini hedefliyoruz.. Üniversitemiz bünyesinde bilimsel çalışmaya önem veriyoruz. 17 bilimsel çalışmamız var 6 tane de bu yıl eklenecek. Mezunlarımız sektörlerinde iş bulabiliyor." sözlerini kaydetti.