Bombalı saldırıda şehit olanlar için askeri tören düzenlendi

Halkalı'da, askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 4 askeri personel ile hayatını kaybeden 17 yaşındaki genç kızın cenazeleri İ

Halkalı'da, askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 4 askeri personel ile hayatını kaybeden 17 yaşındaki genç kızın cenazeleri İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'na getirildi. İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda basına kapalı olarak gerçekleştirilen askeri törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarının yanı sıra çok sayıda yetkili katıldı.

Halkalı'da sabah 07.15 sıralarında yoldan geçmekte olan askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda uzman çavuşlar Bekir Çelik, Çağlar Bölük, Uğur Ekiz ve Duran Bayram şehit olurken, 17 yaşındaki Buse Sarıyağ hayatını kaybetti. Türk bayrağına sarılı cenazeler Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı'na getirilerek, askeri tören düzenlendi.

Gazetecilerin alınmadığı törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanları, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve birçok üst düzey yönetici katıldı.

Askeri törenin ardından Bekir Çelik'in cenazesi memleketi İskenderun'a, Çağlar Bölük'ün cenazesi İzmir'e, Uğur Ekiz'in cenazesi Hatay'a, Duran Bayram'ın cenazesi Kayseri'ye ve Buse Sarıyağ'ın ki ise memleketi Ankara'da toprağa verilmek üzere Atatürk Havalimanı'na gönderildi.