17.Kommagene Festivali'nde konserleri iptal edildi

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde bir yıl aradan sonra tekrar başlayacak 17. Uluslararası Kâhta Kommagene Festivali'nin konser ve eğlence bölümü son günlerd

  Adıyaman ' ın Kâhta ilçesinde bir yıl aradan sonra tekrar başlayacak 17 . Uluslararası Kâhta Kommagene Festivali ' nin konser ve eğlence bölümü son günlerdeki terör olaylarında verilen şehitler nedeniyle iptal edildi .

Kâhta Kaymakamı Coşkun Açık başkanlığında Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve Festival Tertip Komitesi ' nin katılımıyla Kâhta Belediyesi ' nde yapılan değerlendirme toplantısında , son günlerde meydana gelen menfur terör olaylarından dolayı , festivalin müzik ve eğlence içerikli bölümlerinin iptal edilmesi kararlaştırıldı .

Toplantının ardından Festival Tertip Komitesi , Adıyaman Valisi Ramazan Sodan ' ı ziyaret ederek iptal kararı hakkında hakkında bilgi verdi .

Eğlencenin iptal edilmesini değerlendiren Adıyaman Valisi Ramazan Sodan şöyle konuştu : " Kâhta Belediye Başkanlığı ' nın önerisi ve Kâhta Kaymakamlığı ' nın uygun görüşüyle 17 . Uluslararası Kâhta Kommagene Festivali içeriğinin değiştirilmesinin uygun görüldüğü tarafıma iletilmiş bu öneri tarafımdan da uygun görülmüştür .

Vali Sodan , " Hakkâri Gediktepe ' de meydana gelen hain saldırıda 11 askerimizin şehit olması , tüm ülkede olduğu gibi ilimizde de üzüntüyle karşılanmıştır . Festival kapsamındaki müzik ve eğlence ağırlıklı etkinliklerin iptal edilmesine karar verilmiştir . Hemşerilerimizin bunu anlayışla ve saygıyla karşılayacağından eminim . " dedi .

Yaşanan acının eğlence programının iptalini gerektirdiğine vurgu yapan Kâhta Kaymakamı Coşkun Açık ise şu ifadeleri kullandı : " Ülkemiz , bölgemiz ve özellikle ilimiz ve ilçemiz için ayrı bir değer olan Kommegene uygarlığı ve milli parklar , hem tanıtım hem de turizm için çok önemlidir . Bu yıl 17 . si gerçekleştirilecek festival turizm potansiyeli ve tanıtım için iyi bir fırsattır . Yalnız yaşadığımız acı , müzik ve eğlence programlarının iptalini gerektirmiştir . Bu bütün komitenin ortak kararıdır . "

Kaymakam Açık , " 17 . Uluslararası Kâhta Kommagene Festivali ' nin önceden hazırlanan program doğrultusunda müzik ve eğlence ağırlıklı etkinlikler çıkartıldı . Diğer bütün etkinliklerin aynı şekilde yürütülerek gerçekleştirilmesine tertip komitesinin teklifi ve sayın valimizin uygun görüşü ile karar verildi . " diye konuştu .

Açık , Festival Komitesi ' nce yapılan yeni düzenlemeyle 23–26 Haziran 2010 tarihleri arasında yürütülecek olan festival kapsamında , uluslararası sempozyum , moda , tasarım ve aksesuar defilesi , sergiler , Kahta Edebiyat Akşamları ve Şiir Akşamları Dinletileri , antik kentler belgesel filmleri ve çocuk filmleri gösterimleri , Kommagene Yarı Maraton Koşusu ve diğer sportif aktiviteler planlanan şekilde gerçekleştirilecektir . " diye konuştu .

Kâhta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı da festivalin il , ilçe , ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına önemli katkıları olduğunu belirterek , bu yıl festivalin son zamanlarda yaşanan üzücü terör olayları nedeniyle değişikliğe uğradığını , milli birlik ve beraberlik duyguları içerisinde yapılan bu değişikliğin halk tarafından hoş görüleceğine inandıklarını dile getirdi .