Otomobil otobüsle çarpıştı: 3 ölü, 5 yaralı

Isparta'nın Şarkîkaraağaç ilçesinde otomobilin yolcu otobüsüyle çarpışması sonucu, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 5 kişi ağır yaralandı.

Edini

Isparta'nın Şarkîkaraağaç ilçesinde otomobilin yolcu otobüsüyle çarpışması sonucu, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 5 kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre; Isparta Konya karayolunun 140. kilometresinde, Konya istikametinden Isparta yönünde ilerleyen Tevfik Tekeli yönetimindeki 32 FK 358 plakalı otomobil, yağan sağanak yağmurun da etkisiyle, karşı yönden gelen Sedat Oruç yönetimindeki 34 PFR 21 plakalı Öz Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsü ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otobüs geldiği yönün tersine dönerek köprüde askıda kalırken, otomobil ise yoldan çıkarak tarlaya uçtu. Otomobil sürücüsü Tevfik Tekeli ile aynı araçta bulunan kızı araçta sıkışarak olay yerinde hayatını kaybetti. 112 Sağlık ekiplerince aynı araçtan çıkarılan bir bayan ile erkek çocuğu ise Şarkîkaraağaç Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İsmi öğrenilemeyen bayan yaralı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan erkek çocuğu ile yaralı olan 3 otobüs yolcusu Isparta Devlet Hastanesi'ne nakledildi.

Kazadan yara almadan kurtulan otobüs yolcusu Mevlüde Savlu, "Sağanak yağmur yağıyordu. Birden çok şiddetli bir ses duydum. Aşağıya indiğimde otobüs köprüde askıda kalmıştı. Otobüsün mazot deposunun parçalanmış olduğunu gördüm. Çok büyük bir kaza atlattık." dedi.

Otobüs şoförü, Jandarma tarafından gözaltına alındı. Olaydan sonra Konya Isparta karayolu 3 saat trafiğe kapatıldı. Bu nedenle yaklaşık 6 km araç kuyruğu oluştu.