İlhan Selçuk, Hacıbektaş'ta ağabeyinin yanına defnedilecek

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında vefat eden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un, perşembe günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesin

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında vefat eden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'un, perşembe günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesindeki Yıldızlar Mezarlığı'nda defnedileceği belirtildi.

İlhan Selçuk'un cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Mahsun-i Şerif ve ağabeyi Turhan Selçuk'un mezarı ile Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre'nin heykellerinin bulunduğu Çilehane mevkiindeki Yıldızlar Mezarlığı'na defnedilecek.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, vefat eden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'ın ilçelerinde defnedilme isteğini Hacı Bektaş-i Veli'yi Anma törenleri sırasında vasiyet ettiğini belirtti.

Selçuk'un 17 Ağustos 2007 tarihinde Hacı Bektaş-i Veli'yi Anma törenleri kapsamında düzenlenen konferansta, "Bizi Hacıbektaş'a gömün" dediğini hatırlatan Selmanpakoğlu, bunun üzerine belediye olarak Çilehane mevkiinde özel bir yer hazırladık. Buraya Türkiye'nin her alanda kendini kanıtlamış olan kişilerin defnedilmesi için Meclis kararı çıkardık. Ağabeyi Turhan Selçuk da burada yatmakta. İlhan Selçuk için de ağabeyinin yanında yer ayarladık." diye konuştu.

İlhan Selçuk'un cenaze töreninin başyazarlığını yaptığı Cumhuriyet Gazetesi tarafından organize edileceği ve perşembe günü Hacıbektaş'ta defnedileceği öğrenildi.