Şehidin annesi oğluna seslendi: Giderken 'nasıl dayanırım' diye düşünmedin mi?

Terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlediği hain saldırıda şehit olan onbaşı Hüseyin Köksal'ın evinde acı ve gözyaşı var. Şehidin Ankar

Terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlediği hain saldırıda şehit olan onbaşı Hüseyin Köksal'ın evinde acı ve gözyaşı var. Şehidin Ankara'nın Keçiören semtindeki evi ve sokağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehidin askerde çekilmiş fotoğrafı sokağa asıldı. Şehit Köksal'ın annesinin feryatları ise vatandaşları gözyaşlarına boğdu. Oğluna seslenen anne Emine Köksal, "Yavrum sana doyamadım. Nasıl dayanırım, giderken bunu düşünmedin mi?" dedi.

Şehit Kubilay Mahallesinde taziye çadırı kuruldu. Çadıra vatandaşlar gelerek aileye başsağlığı diliyor. Şehit için Kur'an-ı Kerim okunup dualar ediliyor. Köksal ailesi, şehit çocuklarının Van'dan yola çıkarılan cenazesinin gelmesini bekliyor.

Acemilik görevini Sivas Temeltepe'de yapan Şehit Köksal'ın 5.5 ay sonra tezkere alacağı öğrenildi. Apandis ameliyatı geçirmesi sebebiyle 45 gün hava değişimi alan Köksal'ın Cuma günü sabah saat 07.00'de annesiyle görüştüğü ve "Kandiliniz mübarek olsun. Ellerinizden öperim." dediği ifade edildi.

Bir ara sanayide kaportacı olarak çalışan şehit Köksal'ın daha sonra bir markette işe başladığı öğrenildi. 1 Temmuz'da izne gelmeyi düşündüğü belirtilen şehit Köksal'ın, amcasının oğlu Hüseyin Köksal'ın da Hakkari Şemdinli'de askerlik görevini yaptığı belirtildi. Hüseyin Köksal'ın alınan izinle cenaze törenine katılacağı kaydedildi.

"GÜNLERİNİ SAYIYORDUM"

Şehidin babası Nurettin Köksal ise, Çevre Orman İl Müdürlüğünde işçi olarak çalışıyor. Taziyeleri "Dostlar sağolsun" deye kabul eden baba Nurettin Köksal'ın metanetli duruşu dikkat çekiyor. Şehit çocuğunu karşılamaya hazırlanan Köksal, kendini başsağlığı için arayan başta devlet yetkilileri olmak üzere herkese teşekkür etti. Anne Emine Köksal'ın feryatları ise yürekleri yakıyor. "Sana doyamadım, nasıl dayanacağım." diyen anne Köksal, "Günlerini sayıyordum. Giderken nasıl dayanırım yavrum diye düşünmedin mi?" diyerek gözyaşlarına boğuldu. 16 yaşındaki İskipler Anadolu Teknik Lisesi ikinci sınıfına giden kardeşi İbrahim Köksal, arkadaşları tarafından teselli edilmeye çalışılıyor. Oldukça üzgün görünen İbrahim Köksal, konuşmakta güçlük çekiyor.

"ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM"

Şehit onbaşı Hüseyin Köksal'ın arkadaşı İsmail Büyükkaya ise arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kendi eliyle şehit Köksal'ı kaporta işi için götürdüğünü dile getiren Büyükkaya, Köksal'ın biraz çalıştıktan sonra 'Bu iş bana göre değil' deyip ayrıldığını aktardı.

En son apandis ameliyatı geçirmesi nedeniyle aldığı hava değişimi sonrası görüştüğünü anlatan Büyükkaya, şehidin kendisine 'Askerliği bitirip inşallah geleceğim." dediğini ifade etti. Konuşurken gözyaşlarına boğulan Büyükkaya, "Benim de iki evladım var, nasıl oraya göndereyim? Bu işe çözüm bulunması lazım." diye konuştu.

Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası Kocatepe Cami'ninde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verilecek.