Üniversite öğrenci sayısı 11 bine ulaştı

Yeni kurulan 15 üniversite arasında en hızlı gelişen üniversite unvanını eline olan Aksaray Üniversitesi' nde öğrenci sayısı 11 bine çıktı. Üniversite

Yeni kurulan 15 üniversite arasında en hızlı gelişen üniversite unvanını eline olan Aksaray Üniversitesi' nde öğrenci sayısı 11 bine çıktı. Üniversitenin Aksaray ekonomisine yıllık katkısının yaklaşık 71 milyon olduğu açıklandı.

Aksaray Üniversitesi Sosyal tesislerinde gazetecilerle bir araya gelen Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Necdet Sağlam dört yıl içinde yapılan çalışmaları istatistiki verilerle anlattı. Yeni kurulan 15 üniversite arasında Aksaray Üniversitesi'nin en hızlı gelişim gösteren üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Necdet Sağlam, "Ekip ruhuyla ülkemizin ve üniversitemizin imkanlarını bilerek, çok çalışarak bu günlere geldik. Üniversitemizin kuruluş amacı bölgemizden başlayarak ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak projeler geliştirip çalışmalar yapmaktır. Göreve ilk başladığımız günde birçok sorunumuz vardı. Akademik kadro kurma zorluğu, yurt, sosyal ve kültürel zorluklar, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler için sosyal alanlar eksikliği, fiziki bina ve diğer eksiklikler vardı. Ama biz ağlamak sızlamak için bu göreve gelmedik. İmkanlarımızı en iyi şekilde kullanarak bu günlere geldik. Hala eksikliklerimiz var, ancak bunları çalışarak ortadan kaldıracağız."dedi. Aksaray Üniversitesinin farkını hissettirmek ve adını duyurmak için çalıştıklarını ifade eden Rektör Sağlam, "Üniversitemizin adını duyurmak için olmazsa olmaz şartlarımız var. Üniversitemizin mimari bütünlüğünün olması lazım bunun için önemli çalışmalar yaptık ve önemli mesafeler kat ettik. Nitelikli eleman konusunda da önemli mesafeler kat ettik. Şu anda çok değerli ve genç eğitim görevlilerimiz var. Aksaray Üniversitesinin insana değer veren bir yapısı vardır ve biz bu sinerjiyi yakaladık. Öğrenciye sosyal, kültürel ve sportif ortamlar oluşturulması da önemli bir faktör ve bunun için kampuste önemli çalışmalar yapıyoruz. Üniversite sanayi işbirliğine çok büyük önem veriyoruz."dedi. Çevredeki yeni kurulan üniversitelere bakıldığında Aksaray Üniversitesinin gelişiminin çok daha iyi fark edildiğini ifade eden Sağlam, "İğneyle kazar gibi yılmadan çalıştık ve önemli gelişmeler kaydettik. Şu anda altyapımız yüzde 95 oranında tamamlandı, üst yapı çalışmalarını da sürdürüyoruz."dedi. Üniversitede yaklaşık 11 bin öğrenci olduğunu ifade eden rektör Necdet Sağlam, "Arkadaşlarımızla birlikte Üniversitenin Aksaray Ekonomisine katkısını minimum oranlarda hesap ettik. Bir yılda Aksaray Üniversitesi Aksaray Ekonomisine yaklaşık 71 milyon lira katkı sağlıyor. Bu oran eğitim görevlisi ve öğrenci sayısı arttıkça artacaktır."dedi. Öğrenci portföyünden de bahseden Sağlam Aksaraylı öğrencilerden sonra Üniversiteyi en çok Konyalı öğrencilerin tercih ettiğini Konya'yı, Ankara, Adana, Kayseri, İçel, Kahramanmaraş, Niğde, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve diğer şehirlerin takip ettiğini söyledi. En çok İç Anadolu'dan tercih edilmelerinin bölge üniversitesi olma açısından önemli olduğunu vurguladı.