Mehmet Topal: Galatasaray'ın başarısızlığında, başta biz futbolcular olmak üzere tüm camiamız suçlu

Galatasaray'dan İsnapya temsilcisi Valencia'ya transfer olan Mehmet Topal, Turkcell Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu istediği sonuçlar alamayan sarı – k

Galatasaray'dan İsnapya temsilcisi Valencia'ya transfer olan Mehmet Topal, Turkcell Süper Lig'de geçtiğimiz sezonu istediği sonuçlar alamayan sarı – kırmızılılarda, başarısızlığın sorumlusu olarak kendilerini ve tüm camiayı gösterdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı TamSaha dergisine konuşan Mehmet Topal, bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Topal, "Sezon başladığında Galatasaray kâğıt üzerinde şampiyonluğun en büyük adayıydı. Hem sahip olduğu geniş ve kariyerli kadro hem de Rijkaard gibi önemli bir teknik adamla başlangıçta her şey yolunda gitti. Sonrasında ne oldu da Galatasaray bu derece geride kaldı?" şeklindeki bir soruya, şu karşılığı verdi: "Hayatta bazen işler düşündüğünüz gibi gitmeyebiliyor. Öncelikle şunu söyleyeyim, biz sezonu bütün rakiplerimizden önce açtık. Herkesten fazla maç oynadık. Sezona iyi başlangıç yapan takımlar arasında başı çektiğimizi düşünüyorum. Ancak ligin başında rakiplerimizden fazla maç yapmış olmak, sezonun ortasına doğru bizi düşüşe geçirdi.

Tüm bunlara rağmen, profesyonel bir futbolcu olarak bunların arkasına saklanmak istemiyorum. Bunları bahane olarak öne sürmeyeceğim. Eğer bir yerde başarı kazanmak istiyorsak, bu tür engelleri de aşmayı bilmeliyiz. Eğer 'Başarısızlıkta suçlu kim?' diye soracak olursanız, cevabı başta biz futbolcular olmak üzere tüm camiamızdır.

Tüm bunların yanında, şanssız şekilde kaybettiğimiz maçlar da oldu. Bu etkenler bir araya gelmese, belki de ligi biz şampiyon bitirecektik. Böyle şanssızlıkların bir daha yaşanmaması için, yanlışlarımızdan dersler çıkarmamız gerekiyor."

TOPAL'IN İNGİLTERE HAYALİ DEVAM EDİYOR

İspanya'nın önde gelen takımlarından biri olan Valencia'ya transferini değerlendiren Topal, "Şimdilik İngiltere'de oynamak kısmet olmadı ama ileride bu fırsatı yakalayabileceğime inanıyorum." dedi.

Topal, Avrupa'nın önde gelen 10-15 takımını sırala deseniz, içlerinde Valencia'nın mutlaka yer aldığını kaydederek, "Kararımda bu etken büyük rol oynadı. Premier Lig'in daha sert ve mücadeleli bir lig olduğu açık ancak İspanya Ligi'ni sevdiğimi de dönem dönem dile getirmiştim. İngiltere ve İspanya Ligi şu an dünyanın en kaliteli ligleri. Şimdilik İngiltere'de oynamak kısmet olmadı ama ileride bu fırsatı yakalayabileceğime inanıyorum." diye konuştu.

"HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKİNCEM YA DA KORKUM YOK"

Geçmişte İspanya'ya giden oyunculardan Oktay Derelioğlu, Arif Erdem, Fatih Akyel, İbrahim Kaş'ın çok çabuk geri dönüşler yaşadıkları hatırlatılan Mehmet Topal, herhangi bir korku duymadığının altını çizerken, "İspanya'ya adapte olamayacağımı düşünsem bu transferi kesinlikle onaylamaz ve Valencia'ya gitmezdim. Hiçbir şeyden çekincem ya da korkum yok." şeklinde konuştu.

Topal, bir işe girişmeden önce o işin zor taraflarını her zaman için düşündüğünü dile getirerek, şunları söyledi: "Düşünmeye hiçbir zaman olumsuz taraflarından da başlamam. Hayatımda kaldıramayacağım yükün altına hiçbir zaman girmedim. Belki daha önce başarısız olan ağabeylerimizin durumları o zaman dönmelerini gerektiriyordu. İspanya'ya adapte olamayacağımı düşünsem bu transferi kesinlikle onaylamaz ve Valencia'ya gitmezdim. Hiçbir şeyden çekincem ya da korkum yok. Çocukluğumdan beri ailemden ayrıyım. Hayata karşı çok güçlü mücadeleler verdiğimi düşünüyorum. Amacım Valencia'da iyi maçlar çıkartıp, ülkemi en iyi şekilde İspanya'da temsil edebilmek.

Tabii baktığınız zaman bir dil problemi var. Ancak futbolun ortak dili olduğuna inanıyorum. Yine de hedefim kısa süre içerisinde İspanyolca öğrenmek. Böylece ülkedeki insanlarla iletişiminiz ve kültürel adaptasyonunuz kolaylaşıyor."

"BURSASPOR'U CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM"

Bursaspor'un şampiyonluğuna da değinen Topal, yeşil – beyazlı takımı canı gönülden kutlarken, "Yapılması çok zor, hatta imkânsız gibi görünen bir şeyi iyi bir teknik heyet ve kaliteli oyuncularla başardılar. Kimsenin beklemediği bir noktaya geldiler. Bursaspor'un bu başarısı, ligin kalitesini ve Anadolu takımlarının kendilerine olan güvenlerini bir kat daha artıracaktır. Avrupa ve dünyada Bursaspor'un şampiyon olmasının çok ses getirdiğini, konuşulduğunu biliyorum. Takım Şampiyonlar Ligi'nde direkt olarak yer alacak. Bu bile başlı başına bir çığır açılması demek." ifadelerini kullandı.

"HOCAMIZ, ELDE ETTİĞİ BAŞARILARLA VE TAKTİK BİLGİSİYLE KENDİSİNİ KANITLAMIŞ BİR İSİM"

Milli takımdaki hoca değişikliğini ve yeni teknik diröktür Hiddink'le ilgili açıklamalarda da bulunan başarılı futbolcu, "Hocamız, elde ettiği başarılarla ve taktik bilgisiyle kendisini kanıtlamış bir isim. Geçtiğimiz ay, ABD'de 12 günlük kampta kendisiyle beraber olduk. Motivasyonumuzu ve konsantrasyonumuzu her zaman en üst düzeyde tutmaya çalışıyor. Oyun disiplinine büyük önem veriyor." şeklinde konuştu.

Mehmet Topal, "Milli takımın 2012 Avrupa Şampiyonası grubundaki şansı hakkında neler söylersin?" şeklindeki soruya ise, şu karşılığı verdi: "Avrupa futbolunun güçlü temsilcilerine karşı oynayacağız. Biz, sadece kendi oynayacağımız maçlara konsantre olmalıyız. Dünya Kupası'na gidemememizin üzüntüsünü unutup kendimizi bu maçlara vermeliyiz. Eylül ayında oynayacağımız Kazakistan ve Belçika maçlarıyla birlikte elemeler başlıyor. Bütün rakiplerimize karşı kendi oyunumuzu kabul ettirirsek, bu gruptan çıkar ve Avrupa Şampiyonası finallerine gideriz."