İsrail bu işten büyük zarar görecek

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İsrail kendisine zarar veriyor. Bu böyle kalmayacak. İsrail bu işten büyük zarar görecek" dedi.

  Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yö ; netim kurulunun başkentte kendisine yaptığı ziyaret sırasında baba ocağı Kayseri ile ilgili sohbetin yanı sıra , Tü ; rkiye-İsrail ilişkilerine de değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l , vatandaşları sağduyu iç ; inde birlik ve beraberliğini korumaya ç ; ağırdı .

Cumhurbaşkanı Gü ; l , ' Malesef insani yardım yapan gemilere İsrail ' in saldırması sonucu 4 ' ü ; Tü ; rk 9 kişinin hayatını yitirdiğini biliyoruz . İsrail , kendine zarar veriyor . Tü ; rkiye ' nin ö ; nü ; ndeki en ö ; nemli engel terö ; rdü ; r . Bu bö ; yle kalmayacak . İsrail , bu işten bü ; yü ; k zarar gö ; recek . Uyku uyumuyor , bu işle yatıp bu işle kalkıyoruz . İsrail ' in elinde tuttuğu Tü ; rk vatandaşlarını parç ; a parç ; a gö ; ndermesini kabul etmedik . Herkesin en kısa sü ; rede gö ; nderilmesini istedik . Tü ; rkiye bü ; yü ; k bir ü ; lke . Ama , terö ; r konusu ayağımıza takılan bir engel . Bu engeli hamasetle aşamayız . Herkes bu ü ; lkede 1 . sınıf vatandaştır . İstanbullu da , Karslı ' da ü ; lkenin her yerini dolaşabilir , istediği yerde iş kurabilir . ' şeklinde konuştu . Gü ; l , sınırlarımızda meydana gelen terö ; r olaylarında şehit olanların Ankara ' daki cenaze tö ; renlerinin tü ; mü ; ne ister rü ; tbeli olsun ister rü ; tbesiz katıldığını belirterek ' Bu acılara katlanmak kolay değil . Bu olaylar , terö ; r olayları sonucu verdiğimiz şehitler insanın vü ; cut kimyasını bozuyor ' diye konuştu .

Tü ; rkiye ' nin birç ; ok sorunundan eğitim sayesinde kurtulacağını belirten Cumhurbaşkanı Gü ; l , ' Ç ; ocuklarımızı , genç ; lerimizi iyi eğitmeliyiz . Yetişmiş insan gü ; cü ; mü ; zü ; artırmalıyız . Siyasi baskılar sonucu ü ; niversiteler kurulmasına fakü ; lte ve meslek yü ; ksek okulları aç ; ılmasına sıcak bakmıyorum . İlç ; elerde bu tü ; r meslek yü ; ksek okulları fakü ; lteler yerine , tam donanımlı , iyi eğitim veren liseler oluşturtulmalıdır ' şeklinde konuştu .