İsrail bayrağını yakmaya çalışan grup rüzgarın azizliğine uğradı

Antakya'da İsrail bayrağını yakmaya çalışan öfkeli kalabalık rüzgârın azizliğine uğradı. İsrail'in insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırm

Antakya'da İsrail bayrağını yakmaya çalışan öfkeli kalabalık rüzgârın azizliğine uğradı. İsrail'in insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine saldırmasını protesto etmek amacıyla Antakya'da bir araya gelen yaklaşık 2000 kişilik bir grup tekbir getirerek İsrail'in saldırılarını kınadı.

Türk bayrakları ve Filistin bayraklarını taşıyan grup Vali Ürgen Alanından Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Grup saygı duruşu ve İstiklal Marşını okuduktan sonra İsrail'in Mavi Marmara gemisi başta olmak üzere tutunduğu genel tavrı kınadı.

Protesto gösterisinde İsrail bayrağını rüzgârın fazla olması nedeniyle bir türlü tutuşturamayan grup bu kez İsrail bayrağını yırtmaya çalıştı. Bayrağı yırtmakta da zorlanınca devreye benzin girdi. Bayrağın bir ucuna benzin döken kalabalık tekrar bayrağı ateşe vermeye çalıştı. Bu arada İsrail bayrağı üzerine dökülen benzin yere damlayınca bir anda bayrak alev aldı. Bayrağı parçalamak için bir araya gelen grup, bayrağın alev almasının ardından kaçmak zorunda kaldı. Bir anda alev topuna dönen İsrail bayrağının etrafındaki öfkeli kalabalık tekbir getirdi.

Protesto yürüyüşüne Alperen Ocakları Hatay Şubesi, Mazlumder Hatay Şubesi, Bask Hatay İl Temsilciliği, Esder, Antakya Ayakkabıcılar Odası, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan'ın yanı sıra çok sayıda kadın ve çocuk destek verdi.