İhlas Holding Yöneticileri, Türkiye Gazetesi'nin Kokteylinde Bir Araya Geldi

Türkiye Gazetesi'nin halka arz edilmesine ilişkin olarak İhlas Holding yöneticilerinin katılımıyla kokteyl düzenlendi

  Türkiye Gazetesi ' nin halka arz edilmesine ilişkin olarak İhlas Holding yöneticilerinin katılımıyla kokteyl düzenlendi . İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören , Türkiye Gazetesi ' nin kuruluş gayesinin değişmediğini belirterek , " Biz hiçbir zaman taraf olmadık . Kuruluş amacımız neyse o yoldan sapmadık ve bu yolda devam ettik " dedi .
Beşiktaş ' taki Four Seasons Otel ' de verilen kokteyle , İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören , İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün , İhlas Haber Ajansı ( İHA ) Genel Müdürü Fevzi Kahraman , Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak , Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) Başkanı Prof . Dr . A . Vedat Akgiray , İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ( İMKB ) Başkanı Hüseyin Erkan , Yeşilay Başkanı Necati Özfatura ve çok sayıda davetli katıldı . Burada bir konuşma yapan İhlas Holding Genel
Müdürü Ahmet Mücahid Ören , " Türkiye Gazetesi ' nin 40 . yılını kutluyoruz . 40 yıl az bir zaman değildir . Türkiye Gazetesi benden 2 yıl daha yaşlıdır . Küçük yaşlardan itibaren gazeteye giderdim . Özellikle akşamları okul çıkışı mutlaka gazeteye uğrardım . Gazetenin bütün aşamalarında çalıştım . Matbaa safhasında , sayfa tasarımında neler yapılıyor , daha çok onlarla ilgilenirdim . O günden bu güne gazeteyle beraber biz de büyüdük . Türkiye büyüdü , değişti . Türkiye Gazetesi de büyüdü ancak gazetede iki şey
değişmedi . Birincisi sahibi değişmedi , ikincisi de kuruluş gayesi değişmedi . İhlas Holding , İhlas Gazetecilik diyoruz . Peki , İhlas ne demektir? İhlas doğruluk , samimiyet , göründüğün gibi olmak demektir . Babamın hepimize söylediği bir söz vardı ; ' Gazeteyi yarın satmak için istediğinizi yazın , ama her gün satmak için sadece doğruları yazın ' derdi " diye konuştu .
" Biz hiçbir zaman taraf olmadık " diyen Ören , " Hatta bazen düşündük , taraf mı olsak diye . Çok tartıştık . Ancak kuruluş amacımız neyse o yoldan sapmadık ve bu yolda devam ettik . Yine bir toplantıda hukuk danışmanlarımızla konuşurken en azından medya davası olanın biz olduğumuzu gördük . Çünkü biz hiçbir zaman taraf olmadık . Niye kurulduğumuz bellidir . Sloganımız 40 yıldır hiç değişmedi . Bizde bu yolda ' herkes bize ortak olsun ' dedik ve bir araya geldik . Halka arz edelim , ortaklarımızı da katalım dedik . Uzun
bir süre düşündük , tartıştık , halka arza karar verdik " dedi .
SPK Başkanı Prof . Dr . Vedat Akgiray , hayırlı olsun dileklerinde bulunarak , " Halka arz konusunda küçük şirketler tedirginlik içindeydi . Nasıl yapılır , nasıl başvurulur süreç bilinmiyor . Ancak İhlas Holding gibi büyük şirketlerin de bu süreçte yer almaları diğer şirketlere de cesaret verecektir " diye konuştu .
İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ise " İMKB ' de sadece İstanbul ' daki firmaların işlemi görülmüyor . Türkiye ' nin her yerinde yapılan borsa işlemleri İstanbul ' dan yürütülüyor " dedi .
Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak da Türkiye Gazetesi ' nin köklü bir geçmişi olduğunu ifade ederek , " 40 yıldır istikrarlı ve doğru haberciliği referansı olarak faaliyet gösteriyoruz . Türkiye ile birlikte Türkiye Gazetesi de mali şartlar , krizler sebebiyle durağan bir dönem yaşadı . 2001 ' den bu tarafa düşük yoğunlukta çalışıyorduk . Daha çok yarının gazetesini düşürmeye çalışıyorduk . 3 yıl önde arkadaşlarımızla toplandık , görüştük . Yeni hareket planları oluşturduk . Harekete geçerken iki yol
seçmemiz gerekiyordu . Ya promosyon , ya da halka arz yolunu seçecektik . Promosyon yolu işin en kolay tarafı ve gazete okunmak için alınmayacaktı . Ancak ben ve arkadaşlarım okunmayan bir gazeteyi satmak istemiyorduk . Bu nedenle promosyon veren gazete yolunu değil de halka arzı seçtik " şeklinde konuştu .
Halka arza karar verildikten sonra gazeteye yatırımlar yaptıklarını anlatan Albayrak , " Sayfa yapısını , tasarımını , kullanılan kağıdı , baskısını değiştirdik . Biz halka arza giderken amacımız gazeteyi satmak değil , kendimize yatırımcıları ortak etmek ve gazeteyi daha iyi bir konuma getirmektir . Ayrıca yeni dönemde gazetemizin istikrarı ve büyüme potansiyelini okuyucularımızla , yatırımcılarımızla paylaşmak amacıyla yaptık " dedi .