Bursa'da En Uzun Soluklu Festival

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan 'Uluslararası Bursa Festivali', bu yıl 49. kez sanatseverlerle buluşuyor. Birbirinden özel ve dünyaca ünlü sanatçıları Bursa'da ağırlayacak olan festival, yaza damgasını vuracak.

Bursa'da En Uzun Soluklu Festival
  Tü ; rkiye ' nin en uzun soluklu kü ; ltü ; rel etkinliği olan ' Uluslararası Bursa Festivali ' , bu yıl 49 . kez sanatseverlerle buluşuyor . Birbirinden ö ; zel ve dü ; nyaca ü ; nlü ; sanatç ; ıları Bursa ' da ağırlayacak olan festival , yaza damgasını vuracak . Bu yıl ilk kez uluslararası festival , Altın Karagö ; z Halk Dansları Yarışması ve Beyaz Koza Yaz Şenlikleri ile birleştirilerek 1 , 5 ay boyunca Bursalılara unutulmaz anlar yaşatacak . 2 , 5 milyon TL bü ; tç ; eli festival sayesinde kentte , kü ; ltü ; r sanat ve barış rü ; zgarları eseceğini sö ; yleyen Bursa Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , dü ; nyaca ü ; nlü ; grupların yanı sıra popü ; ler Tü ; rk sanatç ; ıların da Bursa ve 7 merkez ilç ; ede Bursalılar ile buluşacağını aç ; ıkladı .
Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , ' 49 . Uluslararası Bursa Festivali ' nin programını , resmi aç ; ılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından , 6 Haziran Pazar gü ; nü ; yapılacak olan Atatü ; rk Kongre Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde bir araya geldiği basın mensuplarına aç ; ıkladı .
Yıldırım Bayezid Salonu ' nda yapılan toplantıda , ' Kü ; ltü ; r ve sanatın nabzı Bursa ' da atacak ' diyerek konuşmasına başlayan Başkan Altepe , festivalin kapsamlı ve herkese hitap eden iç ; eriğiyle Bursalı sanatseverleri kalbinden vuracağını ve kentte kü ; ltü ; r sanat rü ; zgarı estireceğini sö ; yledi . Festival kapsamında en sevilen sanatç ; ıların muhteşem performanslarını sergileyeceğini sö ; yleyen Başkan Altepe , bu yıl festival programının Kü ; ltü ; rpark Aç ; ıkhava Tiyatrosu ' nun yanı sıra Atatü ; rk Kongre Kü ; ltü ; r Merkezi Osmangazi
Salonu ' nda da yapılacağını mü ; jdeledi .

49 YILLIK GELENEK
Festival heyecanının Bursa ' yı sardığını kaydeden Başkan Altepe , ' Kü ; ltü ; r ve sanat dü ; n ile yarın arasında bir kö ; prü ; dü ; r . Kü ; ltü ; r ve sanattan yoksun kentler gelişemezler . Bursa festivali aynı zamanda 49 yıldır Bursalıları buluşturan ve kaynaştıran bir geleneğin adıdır . Tü ; rkiye ' nin en uzun soluklu festivalini bu yıl da gururla hayata geç ; iriyoruz . Festivalimiz geç ; en yıldan daha kapsamlı bir programla sanatseverlere hitap edecek . Bursamız renkli gü ; nler geç ; irecek ' diye konuştu .

3 ETKİNLİK BİR FESTİVALDE TOPLANDI , 1 , 5 AY SANAT VE KÜ ; LTÜ ; R ŞÖ ; LENİ YAŞANACAK
Festivalin sü ; resinin bu yıl ilk kez 1 , 5 ayı aştığını ifade eden Başkan Altepe , 12 Haziran Cumartesi gü ; nü ; başlayacak olan festivalin , 31 Temmuz Cumartesi gü ; nü ; sona ereceğini belirtti . Beyaz Koza halk konserlerinin de festival kapsamına alındığını anlatan Başkan Altepe , ' 12 Haziran - 5 Temmuz tarihlerinde festivalimizin kü ; ltü ; r ve sanat bö ; lü ; mü ; , 7-12 Temmuz tarihleri arasında ' 24 . Altın Karagö ; z Halk Dansları Yarışması ' ve 16-31 Temmuz tarihleri arasında da Beyaz Koza yaz konserleri halkımızla buluşacak .
Programımız , 12 Haziran Cumartesi gü ; nü ; akşamı gelenek haline geldiği gibi ö ; zel bir ' Senfonik Aç ; ılış Konseri ' ile başlayacak ' şeklinde konuştu .
Festivalin programını da sıralayan Başkan Altepe , ' 24 . Altın Karagö ; z Halk Dansları Yarışması ' iç ; in dü ; nyanın dö ; rt bir yanından 22 ü ; lkenin halk dansları ekiplerinin Bursa ' ya geleceğini sö ; yledi . Beyaz Koza halk konserlerinin 7 merkez ilç ; ede vatandaşlarla ü ; cretsiz olarak buluşacağını dile getiren Altepe , 15 , 20 , 25 ve 30 TL ' den Tayyare Kü ; ltü ; r Merkezi ' nde satışa sunulacak olan festival biletlerinin bu yıl ilk kez www . iyibilet . com adlı internet sitesinden de satın alınabileceğini ve biletlerin program
gü ; nlerinde gişelerden de temin edilebileceğini sö ; zlerine ekleyerek , festivalin toplam bü ; tç ; esinin 2 , 5 milyon TL ' ye mal olacağını sö ; yledi .

ZAFER PARKI ' NA 7 BİN KİŞİLİK AÇ ; IK HAVA TİYATROSU
Kü ; ltü ; rpark Aç ; ıkhava Tiyatrosu ' sunun kapasitesinin 3 bin 500 kişi olduğunu kaydeden Başkan Altepe , Zafer Parkı ' nda mevcut Aç ; ıkhava tiyatrosunun 2 katı bü ; yü ; klü ; ğü ; nde yeni bir mekan yapılması iç ; in her tü ; rlü ; onayın alındığını , projenin ihaleye ç ; ıkıp kısa sü ; rede başlanabileceğini mü ; jdeledi . Başkan Altepe , gelecek yıllarda bu tü ; r festivallerin daha ç ; ok kişiye ulaşmasını istediklerini belirterek , ' Yapılan her şeyin en gü ; zeline talibiz . Her şeyin en iyisi Bursa ' da olsun istiyoruz . Bursa Kü ; ltü ; r Sanat ve Turizm
Vakfı gü ; ç ; lü ; kadrosuyla bu yıl da festivalin en iyisini yapacaktır ' dedi .

49 . ULUSLARARASI BURSA FESTİVALİ PROGRAMI

12 Haziran - Senfonik Aç ; ılış Konseri
Şef Ender Sakpınar yö ; netiminde Bursa Bö ; lge Devlet Senfoni Orkestrası ' nın aç ; ılış konserine , ö ; nde gelen klarnet sanatç ; ılarından Serkan Ç ; ağrı eşlik edecek .

14 Haziran - Bu Toprağın Tü ; rkü ; leri
Fuat Saka , Şü ; kriye Tutkun , Sü ; mer Ezgü ; ve Hü ; seyin Turan unutulmaz bir Tü ; rk Halk Mü ; ziği konseri ile sanatseverlere tü ; rkü ; ziyafeti ç ; ekecek .

16 Haziran - Ankara Devlet Opera ve Balesi
Harem bale gö ; sterisi , Atatü ; rk Kongre Kü ; ltü ; r Merkezi ' ndeki ilk gö ; steriye imza atmış olacak .

19 Haziran - Yıldırım Gü ; rses ' i Anma Gecesi
Tü ; rk sanat mü ; ziğinin en ü ; retken ve yenilikç ; i bestekarı ve ses sanatç ; ısı anısına gerç ; ekleştirilecek olan konserde Yıldırım Bekç ; i , Umut Akyü ; rek , Nalan Altınö ; rs ve Bekir Ü ; nlü ; ataer , ç ; ok sesli orkestra ile aynı sahneyi paylaşacak .

22 Haziran - Teoman

23 Haziran - Zuhal Olcay Ve Bü ; lent Ortaç ; gil
İmza attıkları albü ; mler ve seslendirdikleri şarkılarla dinleyicinin gö ; nlü ; ne taht kuran iki efsane Bursa ' da unutulmaz sevenlerine mü ; zik ziyafeti ç ; ekecek .

25 Haziran - Emir Kusturica , The No Smoking Orkestra
' Ç ; ingeneler Zamanı ' ve ' Yer altı ' gibi ö ; dü ; llü ; filmlerin yö ; netmeni , orkestrasıyla keyifli bir gö ; steri sunacak .

26 Haziran - Jazzing Flamenco
Topluluk dü ; nyanın dö ; rt bir yanında sergilediği performansını şimdi de Bursa ' ya taşıyor . Kostü ; mleri , dansları ve mü ; zikleriyle renkli ve hareketli bir gece Bursalı sanatseverleri bekliyor .

28 Haziran - Alphaville
80 ' li yıllardan beri popü ; ler mü ; ziğe damgasını vuran şarkılarıyla Alman Grup Bursa ' da sahneye ç ; ıkacak .

30 Haziran - Mustafa Sandal

2 Temmuz - Lara Fabian
Eşsiz yorumuyla şarkılara bambaşka bir ruh Katan Uluslararası Frankofon şarkıcı Lara Fabian Bursa ' ya geliyor .

5 Temmuz - Rus Kızılordu Korosu

24 . ULUSLARARASI ALTIN KARAGÖ ; Z HALK DANSLARI YARIŞMASI
Belarus , Bosna Hersek , Bulgaristan , Cezayir , Ç ; in Halk Cumhuriyeti , İspanya , Karaç ; ay , Karadağ , Kazakistan , Kırgızistan , KKTC , Kolombiya , Kore , Macaristan , Makedonya , Moldova , Polonya , Portekiz , Rusya , Yunanistan , Senegal ve Tataristan , en gü ; zel danslarıyla Bursa ' dan dü ; nyaya barış mesajları gö ; nderecek .

BEYAZ KOZA YAZ KONSERLERİ
Gö ; khan Tepe - Osmangazi
Sertab Erener - Yıldırım
Gö ; ksel - Nilü ; fer
Murat Boz - Gemlik
Volkan Konak - Kestel
Ö ; zcan Deniz - Gü ; rsu
Ziynet Sali - Mudanya
Festival programına www . bursafestivali . org adlı internet sitesinden ulaşılabilecek .