İTO, Samsun'da 12 derslikli okul yaptıracak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Samsun'da 12 derslikli ilköğretim okulu ile 6 daireli öğretmen lojmanı yaptıracak. Okula, Tunceli'de şehit düşen Jandarma

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Samsun'da 12 derslikli ilköğretim okulu ile 6 daireli öğretmen lojmanı yaptıracak. Okula, Tunceli'de şehit düşen Jandarma Kurmay Binbaşı Kibar Korhan Koç'un ismi verilecek.

Eğitime Yüze 100 Destek Kampanyası çerçevesinde İTO tarafından Samsun'un Terme ilçesinde yaptırılacak 12 derslikli ilköğretim okulu ile Terme Ambartepe beldesinde yaptırılacak 6 daireli öğretmen lojmanı için Samsun Valiliği'nde protokol imza töreni düzenlendi.

Protokole Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile İTO Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş imza atarken, yaptırılacak okul ile lojmanın bir yıl içinde hizmete gireceği bildirildi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'u eğitimin her alanında daha üst seviyeye getirmek için çalışacaklarını, bu anlamda hayırsever işadamlarının desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.

İTO'nun eğitim alanındaki çalışmalarının hayli takdir topladığını ifade eden Vali Aksoy, Terme'de yaptıracağı okul ile lojman için İTO Başkanı Yalçıntaş ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İTO Başkanı Yalçıntaş ise, iş âlemindeki sorumluluğun yanı sıra sosyal sorumluluk kapsamında da aktif olmaya çalıştıklarını söyledi.

Eğitim, sağlık ve tarihi misyonun korunması konularında hassas davrandıklarını belirten Yalçıntaş, "Her yıl düzenli olarak okul inşa edip, devrediyoruz. Anadolu'nun dört bir tarafında okul yaptırıyoruz. İsim olarak ta o bölgede şehit olan evlatların isimlerini veriyoruz." dedi.

Yalçıntaş, 2010'da 13 okul, 2011'de 10 tane okul yaptıracaklarını kaydederek, "Terme'de yaptıracağımız ve bugün protokolünü imzaladığımız 12 derslikli okula 1993'te Tunceli'de düşen helikopterde şehit olan Jand. Kur. Bnb. Kibar Korhan Koç'un ismi vereceğiz. Bu şekilde şehidin ismini yaşatmak, okulda eğitim gören çocuklara da vatan bilinci aşılamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Valilik Toplantı Salonu'ndan gerçekleştirilen imza töreninde, İTO Yönetim Kurulu üyeleri ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.