Yalova Üniversitesi, Rehabilitasyon Merkezi'ni İade Etti

Yalova Üniversitesi, Kızılay ve Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol yüzünden bir türlü onaramadığı Termal ilçesindeki Rehabilitasyon Merkezi'ni Kızılay'a iade etti.

  17 Ağustos depremi sonrası Japon Kızılhaçı tarafından verilen para ile Termal ' in Gökçedere Mahallesi ' nde yapılan Rehabilitasyon Merkezi geçtiğimiz aylarda Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve Yalova Üniversitesi Rektörü . Niyazi Eruslu ' nun imza koyduğu bir protokolle üniversiteye devredilmişti . Binanın eksiklerini tamamlamak için kolları sıvayan üniversite , gerekli tespiti yaptıktan sonra ihaleye çıkmak için hazırlıklara başladı . Rehabilitasyon Merkezi ' nin üzerinde bulunduğu arazinin sahibi olan Orman Genel Müdürlüğü ' nden prosedürle ilgili bir olumsuzluk olup olmadığı soruldu . Kızılay ile Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol sebebiyle Kızılay ' ın bu binayı başka bir kuruma devretmesinin mümkün olamayacağı ortaya çıktı . Bunun üzerine Yalova Üniversitesi tesisi Kızılay ' a iade etti .
Kızılay ' ın bu maddeyi bilmeden mi yoksa bilerek mi tesisi devrettiği merak konusu oldu .
ELEKTRİK KABLOLARINI VE PETEKLERİ ÇALMIŞLAR
Yalova Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Münir Ramazan Yılmaz , tesisin üniversiteye devrinin ardından hasar tespiti yaptıklarını , tesisteki hasarın tespitlere göre 2 milyon TL ' yi bulduğunu söyledi . Yılmaz , " Tesisin elektrik tesisatı hasar görmüş . Kabloların büyük bölümü kesilerek çalınmış . Yine bilgi işlem alt yapısını sağlayan kablolar da sökülmüş . Isıtma için konulan peteklerin büyük bölümü çalınmış . Musluklar , kapıların bir bölümü ve ısıtmayı sağlayan kazana bağlı brülör de yok . Alt kata mazot aktığı için her an bir yangın da çıkabilir . Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda ortaya çıkan hasar 2 milyon TL . Tesisin ayağa kaldırılması için gereken zaman ise cabası " dedi .
Yılmaz , tesisin Yalova ' ya yararlı olacakken bu hale getirilmesinin herkesin yüreğini burkması gerektiğinin altını çizdi .