15 ülkeden 150 işadamı Erzurum'da

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)'nın organize ettiği 'Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB-1)' kapsamı

  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUDAKA ) ' nın organize ettiği ' Anadolu ' nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması ( AZUTİB-1 ) ' kapsamında , yaklaşık 15 ülkeden 150 yabancı işadamı Erzurum ' a geldi .

TUSKON ' un geçtiğimiz günlerde İstanbul ' da düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü Programı ' na katılan işadamlarından 150 ' si bugün DASİDEF aracılığı KUDAKA ' nın organizasyonuyla Erzurum ' u ziyaret etti . ABD , Fransa , Suriye , Srilanka , Sudan , Nijerya , Pakistan , Uganda , Mozambik , Kazakistan , Avusturya , Azerbaycan , Singapur , Gürcistan ve Rusya ' dan işadamları havaalanında Erzurum barıyla karşılandı . Nijerya eski Yatırım Bakanı ve Yatırım Komisyon Başkanı Mustafa Bello , Sudan Tarım Bakan Yardımcısı Dr . Yasin El Bassogi , Bayburt Valisi ve KUDAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al ' ın da içerisinde bulunduğu heyeti , KUDAKA Genel Sekreteri Rıfat Altan , ETSO Meclis Başkanı Saim Akalın , DASİDEF Başkanı Mustafa Yıldız , ERGİAD Başkanı Hasan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı .

Kalkınma ajanslarının görevleri arasındaki ' Bölgenin iş ve yatırım imkânlarının , ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak ' hükmüne kapsamında konuk edilen misafirlere , içerisinde Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ( KUDAKA ) tanıtım filmi , UNIVERSIADE 2011 tanıtım filmi , bölgenin yatırım alanlarıyla ilgili tanıtım videosu , Erzurum-Erzincan-Bayburt illerinin kamu kurumlarının , özel sektör temsilcilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının irtibat numaralarının bulunduğu ve ayrıca firmaların İngilizce olarak hazırlanmış reklamlarının bulunduğu flash bellekler sunuldu . Flash bellekler ayrıca bölgeye gelemeyen fakat TUSKON tarafından İstanbul ' da düzenlenen organizasyonuna katılan yaklaşık bin 500 yabancı işadamına da ulaştırıldı .

İşadamları yarın TRA1 bölgesi kapsamında Erzurum-Erzincan-Bayburt illerinde saha ziyaretlerinde bulunacak . Tarım , turizm ve sanayi sektörlerine toplam 10 ayrı grup halinde düzenlenecek iş gezilerinde işadamlarına ajans uzmanları eşlik edecek . Pazar günü ise yabancı işadamları Erzurum ' daki bazı işadamları ve KUDAKA personelinin evlerinde sabah kahvaltısında ağırlanarak bölge insanının misafirperverliği sergilenecek . Kahvaltının ardından ise Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi ' ne geçilerek yerli işadamları ile yurt dışından gelen yabancı işadamlarının ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek .