Demirci'de Yeni Hükümet Konağı İçin Belediyeden Yer Tahsisi

Demirci Belediye Meclisi, yeni Hükümet Konağı ve Adliye Sarayı binalarının yapımı için düşünülen, belediyeye ait 8 bin metre karlik alanın hazineye devrini onayladı.

  Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel başkanlığında olağanüstü toplanan Belediye Meclisi üyeleri , Hükümet Konağı ve Adliye Sarayı binaları için belirlenen yerlerle ilgili maddeyi görüştü . Meclis , İmar Komisyonu raporu doğrultusunda ; Dr . Mehmet Akarsu ( Çamlıca ) Mahallesi ' nde bulunan mülkiyeti Demirci Belediyesi ' ne ait 8 bin 179 metre karelik gayrimenkulün bulunduğu alanı , 3194 sayılı kanunun 8 . maddesine göre ; resmi tesis alanı olarak tadilatının , tasarı plan doğrultusunda yapılmasını oy birliğiyle kabul etti . Bu karar doğrultusunda , söz konusu alanın 1 yıl içerisinde Hükümet Konağı ve Adliye Sarayı yapılması şartıyla maliye hazinesine devredilmesine oy birliği ile karar verildi .
Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel yaptığı açıklamada , " İlçemize Hükümet Konağı ve Adliye Sarayı yapılması ve ilçemize gelecek yatırımların önünü açmak için meclisimizi olağan üstü toplayarak ivedilikle konuyu çözüme ulaştırdık . Bu anlamda bizler üstümüze düşen her sorunu çözmeye hazır olduğumuzu ve yatırımlar konusundaki ciddiyetimizi göstermeye devam ediyoruz . " dedi .
Bu arada , Demirci Belediyesi tarafından tapu devri için Tapu Sicil Müdürlüğü ' ne müracaatta bulunuldu .