Denemelerde sürekli taktik değiştirmeyin

LYS'ye hazırlananlar son 15 günü yoğun deneme çözerek geçirmeli. Ancak denemelerde sürekli taktik değiştirmeyin, yeni heyecanlar aramayın.

  Bir prensip ç ; erç ; evesinde sorularınızı ç ; ö ; zü ; n . Nasıl olsa bu bir denemedir , diye rahat davranmayın . Sınav ciddiyetini koruyun . Gerç ; ek ortama yakın ortamlarda deneme sınavlarına girin . Gerç ; ek zamanlı denemeler uygulayın .

LYS ö ; ncesi son 15 gü ; n yoğun deneme ç ; ö ; zü ; lerek geç ; irilmesi gereken gü ; nlerdendir . Ama tü ; m denemeler sınav bitimine kadar terk edilmemelidir . Ne kadar moral bozucu olarak geç ; se de onun bir deneme olduğunu unutmamalısınız . Sonucunu gö ; rü ; n ve telafisinin mü ; mkü ; n olduğunu bilerek devam edin . Durumunuzu gö ; rmekten korkmayın , deneme yapmaktan ç ; ekinmeyin .

Denemelerde sü ; rekli taktik değiştirmeyin , yeni heyecanlar aramayın . Bir prensip ç ; erç ; evesinde sorularınızı ç ; ö ; zü ; n . Bir soruyu arka arkaya iki kez okudunuz ve ç ; ö ; zemediyseniz geç ; in , en sonunda bakarsınız . Denemeye ciddi bir şekilde yaklaşın . Nasıl olsa bu bir denemedir , diye rahat davranmayın . Sınav ciddiyetini koruyun . Gerç ; ek ortama yakın ortamlarda deneme sınavlarına girin . Gerç ; ek zamanlı denemeler uygulayın . Zaman yö ; netiminize katkıda bulunur . LYS ' lerde her soruya 1 , 5 dakika ayrılmıştır . Sınavlar bir bü ; tü ; ndü ; r . Matematikten hemen sonra geometri sınavına devam edin , sakın ' biraz dinleneyim ' demeyin . Aynı hızla ç ; ö ; zmeye devam edin . Deneme ç ; ö ; zerken ' nasıl olsa bu deneme , zamana uymama gerek yok , arkadaşlara soru sorayım , gö ; zetmenle konuşayım ' demek hiç ; mantıklı değildir .

' Deneme ç ; ö ; zmek hangi sıklıkla yapılmalıdır? ' sorusunu soran bir ö ; ğrenci , artık soru sormayı bırakmalı ve hemen her gü ; n deneme ç ; ö ; zmelidir . Bir gü ; n matematik , geometri , bir gü ; n fen bilimleri şeklinde yapmalı ve sonrasını da planlamalıdır . Sınavlardan ö ; nceki gü ; nler hariç ; deneme ç ; ö ; zebilir . Ara haftada sadece geriye kalan sınavlarla ilgili deneme ç ; ö ; zmelidir . 26-27 Haziran gü ; nü ; yapılacak fen bilimleri ve sosyal bilimler sınavlarını dü ; şü ; nerek alanına uygun bir şekilde deneme ç ; ö ; zmelidir . Dilciler 19 Haziran ' a kadar her gü ; n bir deneme ç ; ö ; zmeli .

DENEME SONRASI YANLIŞLARI TELAFİ EDİN

Her gü ; n deneme ç ; ö ; zen ö ; ğrenci , deneme sonrasında hemen cevap anahtarından cevaplara bakmalıdır . Denemeyi ç ; ö ; zü ; p arkasını takip etmemenin bir anlamı yoktur . Tahlili yapılmayan denemenin ö ; ğrenmeye etkisi de oldukç ; a azdır . Deneme sonrası hemen bir tahlil yapılmalı ve soruların neden ç ; ö ; zü ; ldü ; ğü ; veya ç ; ö ; zü ; lemediği irdelenmelidir .

' Bir soruda direkt sonuca mı ulaşılmış yoksa ikiye indirgeyerek yakın cevapla mı ç ; ö ; zü ; lmü ; ş? ' soruları cevap bulmalıdır . Bazen doğru yapıldığı zannedilen sorular doğru net bilgisi vermeyebilir . Yanlış cevaplanan sorularla ilgili analiz kesinlikle yapılmalıdır . ' Bilgi eksikliği mi , işlem hatası mı , dikkatsizlikten mi , yanlış okumaktan mı veya hızlı ç ; ö ; zmeye ç ; alışmaktan mı? Sorular neden yanlış yapılmış? ' soruları cevabını bulmalıdır .

Bu cevaplar sonrasında hemen aynı gü ; nü ; n ö ; ğle yemeği sonrası ç ; alışmalar yapılmalıdır . Eksik konunun eksik yanı giderilmelidir . İşlem hatalarına engel olmak iç ; in ilgili konu ile alakalı olarak tekrar testleri ç ; ö ; zü ; lmelidir . Bununla birlikte o gü ; n verimli bir şekilde deneme analiz ç ; alışması sonrasında en verimli bir şekilde değerlendirilmelidir . Tek başına yapılamayacak işlemlerde mutlaka ö ; ğretmenlerden yardım istenmelidir . Sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; nde kısa yollar var ise ö ; ğrenilmelidir .

Denemede zamanı kullanma adına her seferinde ayrılan sü ; re tam olarak kullanılmalıdır . Eğer zaman yetiştirememe sorunu var ise bolca soru ç ; ö ; zerek aç ; ık kapatılmaya ç ; alışılmalıdır .

Deneme sonuç ; larını aşırı yorumlayıp , aşırı sevinç ; veya aşırı hü ; zne kapılmamalıdır . ' Oldu artık tamam , artık ç ; alışmama gerek yok ' demeden son ana kadar denemeler veya sorular ç ; ö ; zü ; lmeli , gerektiği yerde tekrarlar yapılmalıdır . Farklı sonuç ; lar alındığı zaman da moraller bozulmamalıdır .

Kaynak : ZAMAN