Abdüllatif Şener: Türk ekonomisinde bir seferberlik ilan edilmesi lazım

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, "Dünya ekonomisi yeniden yapılanıyor. Türk ekonomisinde bir seferberlik ilan edilmesi lazım." dedi.

  Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener , " Dünya ekonomisi yeniden yapılanıyor . Türk ekonomisinde bir seferberlik ilan edilmesi lazım . " dedi .

Şener , İzmir Ticaret Odası ( İZTO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ' ı ziyaret etti . Şener , burada yaptığı konuşmada Türkiye ' de küçülme , enflasyon , işsizlik ve bütçe açığı gibi rakamların krizin çıktığı ABD , büyük sıkıntılar yaşayan Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerden daha kötü olduğunu savundu . Türk ekonomisinin seçimlerden bu güne önemli kayıplara uğradığını ifade etti .

Şener , şöyle konuştu : " Aslında dünya ekonomisi yeniden yapılanıyor . Türk ekonomisi nasıl yapılanmalıdır . Böyle bir noktada aslında bir seferberlik ilan edilmesi lazım . Hazine , Merkez Bankası , DPT , Maliye Bakanlığı , BDDK , SPK binlerce uzmanın harıl harıl çalışması lazım . Üniversitelerdeki öğretim üyelerinin harekete geçirilmesi lazım . Odalar ve iş adamları var , herkesin seferberlik havası içinde ve dayanışma içinde Türkiye ' de yeni ekonomik dönem nasıl olacak , nasıl politikalar ortaya koyacağız , harekete geçilmesi lazım . "

Şener , ekonomide ortaya atılan çeşitli projelerin tozlu raflardan indiğini , bu dönemin ihtiyaçlarına göre planlanmış , üzerinde çalışılmış proje göremediğini belirterek , tüm bunlara rağmen ülkedeki dinamik girişimci potansiyelinin gelecekten umutlu olmak için yeterli olduğunu dile getirdi .

İZTO Başkanı Demirtaş ise , işsizlik konusunda oda olarak bölgenin işsizlik haritasını çıkarmak üzere çalışma başlattıklarını , İzmir Ekonomi Üniversitesi ( İEÜ ) koordinasyonuyla yapılan bu çalışmayla istihdam konusunda karanlığa kurşun sıkmak durumunda kalınmayacağını ifade etti . Demirtaş , Şener ' in ekonominin içinden gelen biri olarak iş dünyasının dilinden anladığını , siyasette olmasını önemsediklerini ifade ederek , " Bu yolculukta başarılı olmanızı diliyoruz " dedi