Yozgat'ta Yaz Kur'an kursları hazırlıkları tamamlandı

Yozgat Sarıkaya İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, yaklaşan yaz Kur'an kursları öncesi kurslarda görev alacak imam, müezzin ve bayan Kur'an kursu öğreticil

  Yozgat Sarıkaya İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu , yaklaşan yaz Kur ' an kursları öncesi kurslarda görev alacak imam , müezzin ve bayan Kur ' an kursu öğreticilerinin belirlendiğini ve tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi .

Müftü Süleyman Eroğlu , Kur ' an kurslarının , okulların tatile girmesiyle birlikte İlköğretim 5 . sınıfı bitiren tüm çocuklara verileceğini belirterek , " Çocuklarımıza Kur ' an kursu verecek öğreticilerimize 3 gün boyunca hizmet içi eğitim verdik . Buradaki amacımız , eksikliklerimiz varsa önceden tespit etmek , çocuklarımıza dinimizin emrettiği bilgileri doğru bir şekilde aktarmak . " dedi .

Kurslarda meydana gelen eksiklikler ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade eden Eroğlu , " Bu yılki çalışmalarımızın ayrı bir özelliği , önceki yıllarda yapmadığımız atölye çalışması yaptık . Yani personeli yedişerli gruplara ayırarak eksiklikleri tesbit etmeye çalıştık . Örneğin kurs sisteminden kaynaklanan sorunlar , velilerden ve öğrenciden kaynaklanan sorunlar nelerdir , neler yapabiliriz diye rapor hazırladık . Ayrıca , nasıl sosyal aktiviteler yapabiliriz . Rehberlik hizmetleri nasıl olmalıdır . Çalışmalarımızı buna göre tamamladık . " diye konuştu .

Müftülük olarak , 21 Haziran ' ı büyük bir şevkle beklediklerini belirten Eroğlu , şöyle dedi : " Okullarımız tatile girmek üzere . Velilerden isteğimiz , çocuklarımıza dinimizin gerekli bilgilerini zamanında almalarını sağlamak için yaz Kur ' an kurslarımıza göndermelerini istiyorum . Yaz Kur ' an kurslarında çocuklarımıza iki grupta eğitim vereceğiz . Birincisi Kur ' an-ı Kerim ' i öğrenmesi ve okuması . İkincisi de temel dini bilgileri öğretmek . Bu vesile ile çocuklarımızın batıl ve hurafeden uzak gerçek bilgileri öğreneceklerine inanıyorum . "