Terör örgütü, Tunceli'de iki noktada yol kesti, bir bombalı saldırı düzenledi

Tunceli'de dün üç ayrı noktada eylem gerçekleştiren PKK'lılar, Tunceli-Erzincan karayolunun 40. kilometresinde bulunan Zağge mevkiinde yol kesti. Durd

  Tunceli ' de dün üç ayrı noktada eylem gerçekleştiren PKK ' lılar , Tunceli-Erzincan karayolunun 40 . kilometresinde bulunan Zağge mevkiinde yol kesti . Durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapmak isteyen teröristler , kimlik kontrolüne uymayarak kaçmaya çalışan bir kişiye ateş etti . Teröristlerden kaçan ve aracında maddi hasar meydana gelen vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi .

PKK ' lıların diğer eylemi ise Tunceli-Pülümür karayolunun 15 . kilometresinde bulunan Söğütlü Çeşme mevkiinde gerçekleşti . Bir grup PKK ' lı yolu , kestikleri ağaçlarla trafiğe kapattı . Araçları durduran teröristler , bir süre örgüt propagandası yaptı . Olayın duyulmasının ardından Tunceli-Pülümür karayolu araç trafiğine kapatıldı . Çok sayıda askeri zırhlı aracın sevk edildiği bölgede PKK ' lıların bomba döşeme ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemi alındı . Skorsky tipi helikopterlerle PKK ' lıların kaçış güzergahlarına çok sayıda jandarma özel harekat timi sevk edildi .

Öte yandan PKK ' lıların yol kesme eyleminin ardından bölgeye karayolu ile giden ve özel eğitimli birlikler operasyon dönüşünde Tunceli-Erzincan karayolunun 10 . kilometresinde bombalı saldırıya uğradı . El yapımı ve patlayıcının askeri birliklerin geçişi sırasında patlatıldı . Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı . Patlamanın ardından karayolunda iki metre derinliğinde büyük bir çukur meydana geldi . Olayın ardından geniş çaplı operasyon başlatıldı .