Siroz olduğunu tesadüfen öğrendi, nakille yaşama döndü

Siroz hastası olduğunu 5 ay önce İzmir'de yaptırdığı şeker kontrolü sayesinde öğrenen Özdereli konfeksiyoncu Hasan Evren, Dokuz Eylül Üniversitesi (DE

  Siroz hastası olduğunu 5 ay önce İzmir ' de yaptırdığı şeker kontrolü sayesinde öğrenen Özdereli konfeksiyoncu Hasan Evren , Dokuz Eylül Üniversitesi ( DEÜ ) Hastanesi ' ndeki karaciğer nakliyle hayata döndü . 42 yaşında , evli ve bir kız babası olan Evren ' e , Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ' nde beyin kanamasına bağlı beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki bir kadın donörün karaciğeri , DEÜ Hastanesi ' nin nakil ekibi tarafından başarılı bir ameliyatla nakledildi .

Mide ağrısı şikayeti ile 5 ay önce İzmir ' de gittiği hastanede siroz teşhisi konulan Evren ' in karaciğerinde de iki kanser odağı kitle saptandı ve organ nakli gerektiği bildirildi . Kadavra beklememek için 22 yaşındaki kızı başta olmak üzere çok sayıda yakın akrabasına tahlil yaptırdıklarını belirten Hasan Evren ve eşi Şengül Günden Evren , " Kızımızın karaciğeri küçük geldi . Diğer donör adaylarında da kan uyuşmazlığı gibi problemler çıktı . Bunun üzerine yengemin kızı ve mahallemizden bir arkadaşımız donör olmak istedi . Nakil için uygun kişi bulunmasına rağmen bu kez de hastanenin etik kurulundan izin çıkmadı . Kuşkucu yaklaşım sebebiyle canlıdan nakil şansımız ortadan kalktı . Akraba dışı naklin bu kadar zor olması bizi çaresiz bıraktı . Allah ' tan şansımız iyi gitti ve organ bağışı müjdesi geldi . Yoksa bizim için de çok geç olacaktı . Donör ailesine büyük sabır diliyor , sonsuz teşekkür ediyoruz . " dedi .