Şahinbey akıllı kent olma yolunda önemli bir adım attı

Gaziantep Şahinbey Belediyesi akıllı kent olma yolunda teknolojik imkanlarla donatılmış Kent Bilgi Sistemi Proje merkezini açtı. İnsan odaklı bir proj

  Gaziantep Şahinbey Belediyesi akıllı kent olma yolunda teknolojik imkanlarla donatılmış Kent Bilgi Sistemi Proje merkezini açtı . İnsan odaklı bir proje olarak nitelendirilen geniş kapsamlı kent bilgi sistemi kent rehberi , kiosk , telefon belediyeciliği , resepsiyon hizmetleri gibi vatandaşın aldığı hizmetleri hızlı ve kaliteli şekilde sunacak .

Şahinbey Kültür Merkezi ' nde düzenlenen tanıtım toplantısına Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur , Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu , Şahinbey Kaymakamı Ali Çınar Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın , Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir ve Sampaş Genel Müdürü Şekip Karakaya , sivil toplum örgütü üyeleri ve muhtarlar katıldı . Toplantıda konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu , " Projeyle vatandaşlarımız bize gelmeden biz onlara ulaşmış olacağız . Proje , ilçenin coğrafi özelikleri , insanlarını ve sosyo ekonomik nitelikleri , uydu fotoğraflarıyla destekli , akıllı ve katmanlı haritaları , binaların fotoğrafları çekilerek , binalar kapalı kutu haline getirilip uydu fotoğraflarının üzerine işlendiği gelir ve gider sistemlerini kapsayan bir projedir . Belediyemizde kurulacak olan kent bilgi sisteminin yaşayan ve sürekli güncellenen bir projeye dönüşmesi öncelikli hedefimizdir . Burada yapmak istediğimiz şey bir taraftan belediye çalışmalarını tamamen bilgiye dayalı bir yapıya dönüştürmek , birimler arası çalışma akışının en yüksek verimliliği sağlayacak şekilde oluşmasını sağlamak ve diğer taraftan Şahinbey ' de yaşayan 722 bini aşkın hemşehrimizin günlük yaşamlarında belediyeye geldikleri her noktada mutlu ve hızlı bir şekilde dilediği her türlü hizmeti almasını sağlamaktır . " dedi .

Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Okur da bilginin ve bilgiye sahip olmanın en büyük güç olduğu bir çağda yaşandığını kaydederek , " İlimizde ilk defa kurulacak olan kent bilgi sistemi Şahinbey ilçemiz ve Gaziantep ' imiz için çok önemli bir mesafe kat edilmiş olacaktır . İlçemizin bilgilerinin tek bir veri tabanında bulunacak olması , operasyonel faaliyetlerin yürütülmesinde önemli faydalar sağlayacaktır . " diye konuştu . Konuşmaların ardından sistemin açılışı yapıldı .