Ferrari'ye 11 Yaşında Pilot İstanbul

-FERRARİ'YE 11 YAŞINDA PİLOT İSTANBUL (A.A) - 15.06.2010 - İTALYAN LÜKS SPOR OTOMOBİL ÜRETİCİSİ FERRARİ, 11 YAŞINDAKİ KANADALI KARTİNG ŞAMPİYONU LAN

 
-FERRARİ ' YE 11 YAŞINDA PİLOT

İSTANBUL ( A . A ) - 15 . 06 . 2010 - İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari , 11 yaşındaki Kanadalı karting şampiyonu Lance Stroll ile İtalya ' daki Ferrari Sürücü Akademisi programı için sözleşme yaptı .
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada , Scuderia Ferrari Marlboro takımı pilotları Fernando Alonso ve Felipe Massa ' nın katılımıyla imza töreni sonrası düzenlenen kapalı alan karting yarışına katılan Stroll ' ün , Alonso ' nun ardından ikinci olduğu belirtildi .
Ferrari ' nin , geleceğin F1 pilotlarını yetiştirme ve Scuderia Ferrari takımına kazandırma hedefi doğrultusunda 11 yaşındaki Kanadalı karting şampiyonu Lance Stroll ile Maranello ' da İtalya ' daki Ferrari Sürücü Akademisi programı için sözleşme yaptığı dile getirilen açıklamada , Ferrari Sürücü Akademisi ' ne giren gelmiş geçmiş en genç sürücü unvanını kazanan Stroll ' ün , kısa süre içinde Kanada Rotax Mini Max , Mini Max Florida Kış Turu ve Micro Max şampiyonlukları gibi başarılarıyla dikkati çektiği kaydedildi .
Ferrari Sürüş Akademisi ' nin başında bulunan Luca Baldisseri , yaptığı açıklamada , ' Lance ' i Ferrari ailesine aldığımız için çok mutluyuz . Çok genç olan Stroll , Formula 1 ' in temelini teşkil eden karting sporunda çok başarılı olduğunu kanıtladı ' dedi .


15 . 06 . 2010 10 : 23 : 28