Sözen: Türkiye Nato'dan Çıkarılamaz Tbmm

-SÖZEN: TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKARILAMAZ TBMM (A.A) - 14.06.2010 - AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ EDİBE SÖZEN, KENDİSİ İSTEMEDİĞİ SÜRECE TÜRKİYE'NİN NATO

-SÖZEN: TÜRKİYE NATO'DAN ÇIKARILAMAZ

TBMM (A.A) - 14.06.2010 - AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, kendisi istemediği sürece Türkiye'nin NATO'dan çıkarılamayacağını söyledi.
Sözen, Mecliste yaptığı açıklamada, eski Bakan Kamuran İnan'ın 'eksen kayması' tartışması ile ilgili bir gazetede yayımlanan mülakatında, 'Türkiye'nin NATO'dan çıkarılabileceğini' ifade ettiğini belirtti.
NATO Parlamenterler Asamblesi Komisyonun Güvenliğin Sivil Boyutu Komitesi Üyesi olduğunu anımsatan Sözen, NATO'nun  işleyişine bakıldığında 'NATO'dan çıkarılma' diye bir sürecin söz konusu olmadığını bildirdi.
Sözen, 'Bir NATO üyesi ülke ki Türkiye'den söz ediyorsak ikinci büyük NATO ülkesidir, kendisi istemediği sürece NATO'dan çıkarılamaz. Ancak NATO üyesi ülke çıkmak istediğini bildirirse, NATO'dan çıkabilir. Burada çok ciddi bir bilgi hatası var. NATO'nun böyle bir yaptırımı yok. NATO böyle bir yaptırımda bulunamaz. Üyeler üzerinden 'sen çık, sen kal' gibi bir yaptırımı yok' diye konuştu.

14.06.2010 13:47:38