Samsun'a 4 meteoroloji gözlem istasyonu ve radar kurulacak

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 4 meteoroloji gözlem istasyonuylu birlikte ülke genelinde planladıkları 6 meteoroloji radardan birini Samsun'a kuracaklarını açıkladı. ...



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, 4 meteoroloji gözlem istasyonuylu birlikte ülke genelinde planladıkları 6 meteoroloji radardan birini Samsun'a kuracaklarını açıkladı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı ve AK Parti İl Başkanlığı Türkiye Buluşmaları Programı'na katılmak için bakanlığına bağlı yatırımcı genel müdür, bölge müdür ve daire başkanları ile Samsun'a geldi.
Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada şehre yaptıkları yatırımlardan söz etti. Başbakan Erdoğan'ın Samsun'a büyük önem verdiğinin altını çizen Bakan Eroğlu, yapılması planlanan çalışmaları anlattı.
Eroğlu, "Samsun'a büyük yatırımlar yapan bakanlıklardan birisi de biziz. Pek çok çevre faliyetlerimiz söz konusu. Tamamlanan sulama projeleri var. Bunların dışında 16 tane dere ıslahını yaptık. Bafra ilçesinin sağ sahilinde 14 bin hektarlık alan sulandı. Sol sahilde de çalışmaları hızlandırmaya çalışıyoruz. 17 adet taşkın koruma inşaatımız ise devam ediyor." dedi.
Ormancılık açısından, Samsun bölgesinin Karedeniz'de ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bölgenin üçte birinin ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatarak, ağaçlandırma çalışmalarına değindi. Bakan Eroğlu, "Orman Genel Müdürlüğümüz burada, çok iyi ağaçlandırma çalışmaları yapıyor. 3 bin hektara yakın bir alan ağaçlandırıldı. 510 bin adet fidan dikilmiş, 89 kilometre karayolu ağaçlandırılması yapılmış. İnşallah bu yıl 3 bin 450 hektarlık bir alanda ağaçlandırma çalışması yapılmasını planlandık. 3 milyon 6 bin fidanı da toprakla buluşturmayı hedeflemişiz. " şeklinde konuştu.
Türkiye'de kurulacak 6 radardan birini Samsun'a yerleştireceklerini açıklayan Bakan Veysel Eroğlu, 200 kilometrekarelik alanda etkili olacak meteorolojik radarı kurma işleminin yıl sonuna kadar biteceğini kaydetti. Radarın önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, Samsun'un Ladik, Vezirköprü, Bafra ve merkezine meteoroloji gözlem istasyonu kuracaklarını açıkladı.
Valilik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçerek Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ile bir araya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, burada doğa koruma ve milli parklar açısından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ni çok önemsediğinin altını çizdi.
Belediye Başkanı Yılmaz'ın turizme yönelik kuş cennetine deniz seferleri ile ulaşma projesine destek veren Bakan Eroğlu, "Kuş cennetini önemsiyorum. Buraya bütün dünyadan turistler geleceğine inanıyorum. Kuş cennetini dünyaya nasıl tanıtabiliriz konusunda yaz aylarında sefer yapılması çok uygun. Fikir bana göre çok güzel. Üzerinde çalışacağız." ifadelerini kullandı.
(CİHAN)

Zaman