Belediye megafonları yasaklanınca çaycı, siparişleri telsizle almaya başladı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde belediyenin görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle kablolu sitemle çalışan megafonları iptal etmesi üzerine, bir

  Antalya ' nın Kumluca ilçesinde belediyenin görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle kablolu sitemle çalışan megafonları iptal etmesi üzerine , bir çaycı esnafların siparişlerini telsizle almaya başladı .

Eskicami Mahallesi ' nde çaycılık yapan işletmeci Osman Atıcı , Kumluca Belediyesi ' nin görüntü kirliliğine neden olduğu gerekçesi megafonları iptal etmesi nedeniyle siparişleri telsizle alıyor . Şimdilik devamlı ve yoğun iş yaptığı altı esnafa telsiz dağıtan Atıcı , " Müşteri velinimettir . Telsizlerin tanesini 100 TL ' den alarak müşterilerime dağıttım . Megafon iptal oldu ise telsiz var . Hem telsizle müşteriler bana her yerden ulaşabiliyor . " diye konuştu .

Yaptığı işin ilk etapta pahalı gibi göründüğünü belirten İşletmeci Atıcı , müşterileri memnuniyetinin telsizlerin masrafını amorti edeceğine inandığını söyledi .

Çaycı Osman Atıcı ' nın devamlı müşterilerinden olan Ceyhan Kuaför çalışanlarından Sinan Çağlar , şunları söyledi : " Müşterilerimiz geldiği zaman çaycıya megafondan sesleniyorduk . Çaycı da çay vermeye gitti ise ulaşamıyorduk . Şimdi çaycımız telsizi yanında taşıyor . Bir tane de bize verdi . Biz ona o da bize rahatça ulaşıyor . Yeni uygulamadan memnunuz . "

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya , Türkiye ' nin " İSO 10002 Müşteri Memnuniyeti Belgesi " alan tek belediyesi olduklarını hatırlatarak , " İlçenin güzel bir görünüme kavuşabilmesi ve görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için uzun zamandır bir dizi çalışma yapıyoruz . Kabloları görüntü kirliliğine neden olan çay ocaklarındaki megafonları da bu yüzden kaldırdık . " diye konuştu .