Alara Vadisi'nin doğal güzellikleri Uçansu Şelalesi'yle dünyaya tanıtılacak

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde eko turizminin yaygınlaşması için Uçansu Şelalesi'nin dünya gündemine taşınacağı bildirildi.

Belediye Başka

  Antalya ' nın Gündoğmuş ilçesinde eko turizminin yaygınlaşması için Uçansu Şelalesi ' nin dünya gündemine taşınacağı bildirildi .

Belediye Başkanı Mehmet Özeren , ilk etapta Düden ve Manavgat Şelalesi ' ne gelen yerli ve yabancı turistleri Gündoğmuş Uçansu Şelalesi ' ne çekmek olduğunu söyledi .

Özeren , çağlayanın tanıtımı başta Almanya olmak üzere Orta ve Kuzey Avrupa ülkelerine yapmaya başladıklarını ifade etti .

Gündoğmuş ' a 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve Alara Irmağı ' nı besleyen Uçansu Şelalesi ' nin dünyanın sayılı çağlayanlarından biri olduğunun altını çizen Özeren , Birleşmiş Milletler Eğitim , Bilim ve Kültür Kurumu ( UNESCO ) ' nun 2008 yılında Alara Vadisi ' ni dünyada ' yaşanabilir 100 yer ' içinde 19 ' ncu sırada seçtiğini söyledi . Özeren , " Bölgemizde doğa sporları ve eko turizmini Uçansu Şelalesi ' ni dünyaya tanıtmakla hareketlendirmek istiyoruz . Bunun için Avrupalı doğa turizmi ve tur operatörleriyle görüşerek Düden , Kurşunlu ve Manavgat Şelalesi ' ne gelen turistlerin UNESCO ' nun değer atfettiği Alara Irmağı ' nı besleyen Uçansu Çağlayanı ' nı görmelerine öncülük etmek istiyoruz . Bölgede ikinci etapta yayla , çiftlik evi , dağ bisikleti , trekking ( doğa yürüyüşü ) , yamaç paraşütü ve Nordic Walking ( İskandinav yürüyüşü ) cazip hale getirmek istiyoruz . Avrupa ülkeleri vatandaşlarının ev ve işyerlerini Uçancu Şelalesi ve tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Alara Vadisi ' nin tarihi ve doğal güzelliklerini süslemesini arzu ediyoruz . " diye konuştu .

Alman eko ve İndividual ( kişisel ) turizm uzmanı Monica Monari de Uçansu Şelalesi ' nin Avrupa ülkelerinden tanınması için ' Türkei İndividual ' isimli proje hazırladığını ifade etti .

Hazırladıkları projeyle Manavgat Şelalesi ' ne getirdikleri Avrupalı turistleri günü birlik Uçansu Şelalesi ' ne de götüreceklerini belirten Monica Monari , 2 yıl içinde Alara Çayı ' na 150 bin turisti getirmeyi hedeflediklerini söyledi .

Monari , Alara Vadisi ' nin UNESCO tarafından dünyada yaşanılabilir 100 yer arasında 19 ' ncu sırada olmasının bölgeyi eko , dağ bisikleti , terekking , Nordic Walking ve yayla turizminde cazip hale getireceğini kaydetti .