Eğitim Bir-sen Tarafından '2.geleneksel Pilav Günü' Düzenlendi

Eğitim Bir-Sen Kilis Temsilciliği tarafından "2. geleneksel pilav günü" düzenlendi.

  Söğütlüdere havuz başında gerçekleştirilen 2 . geleneksel pilav gününe Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut , AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal , İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt , okul müdürleri , öğretmenler , sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı .
Pilav dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen , 475 üye sayısıyla Eğitim Bir-Sen ' in yetkili sendika olduğunu belirterek , " Üye sayısının artmasında emeği geçen tüm üyelere , temsilcilere teşekkür ediyorum . Diğer üyesi olan üç sendika toplamı ise 434 olarak tespit edildi . Sendikal mücadele bir süreç işidir . Üye sayımızın artmasında herkesin büyük desteğini ve katkısını gördük . Dedikodu üreten , çamur atan bir sendika anlayışını kabul etmiyoruz . Ekmeğimizi büyütme ve özgürlümüzü genişletme mücadelemizde ancak daha güçlü olduğumuzda netice alınacaktır . Eğitim-Bir-Sen , Kilis ' te etkili ve yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının özlük , ekonomik ve sosyal hakları için mücadele vermektedir ve vermeye devam edecektir . Sorunun parçası değil çözümün ortağı olacaktır . Dürüst , ilkeli , sendikacılık yapmayı sürdüreceğiz " dedi .
Daha sonra İHH yardım görevlisi olarak Gazze ' ye gitmek için yola çıkan ve İsrail askerlerinin " Mavi Marmara " gemisinde bulunan Avukat Hüseyin Levent Külekçioğlu ile İşadamı Necmiddin Şekeroğlu , İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı operasyonu ve İsrail cezaevlerinde yaşadıklarını anlattılar .
Avukat Hüseyin Levent Külekçioğlu , İsrail askerlerinin " Mavi Marmara " gemisine düzenlenen baskında İsrail askerlerini etkisiz hale getirdiklerini belirterek , " Elimizde ne silahımız vardı , ne de kesici bir alet , ama İsrail askerlerini etkisiz hale getirdik . Dünyanın en güçlü ordusu diye adlandırılan İsrail askerleri , korkudan altına kaçırdılar . Biz bunları gözümüzle gördük . İsrail askerlerinin teçhizatından başka bir şeyi yok " diye konuştu .
İşadamı Necmiddin Şekeroğlu da , İsrail askerlerinin savunmamız insanlara devlet terörü uyguladığını belirterek , " Suçu günahı olmayan insanların üzerine mermi yağdırdılar . 9 arkadaşımızı şehit ettiler . Tüm dünya İsrail ' i lanetliyor " dedi .