Rektör Bahar Hedeflerini Açıkladı

Giresun Üniversitesi'ne YÖK tarafından Rektör Vekili olarak atanan Prof. Dr. Halil İbrahim Bahar, düzenlediği basın toplantısında hedeflerini açıkladı.

  Bilgi üreten ve işleyen bir üniversite olacaklarını belirten Rektör Vekili Prof . Dr . Bahar , " Son dönemde ülkemiz eğitim alanında yatırımlarını hızlandırmıştır . Bunun sonucu olarak da bütün illerimizde üniversiteler açılmıştır . Üniversitelere düşen görev ise sahip oldukları potansiyeli harekete geçirerek gerek bilimsel , gerek sanatsal , gerekse kültürel alanlarda ülkemizin gelişmesine öncülük etmektir . Bunu başarmanın yolu da araştırmaya ve geliştirmeye verilen önemli ortaya çıkar . Bu sebepten dolayı üniversitelerin altyapıları araştırma ve geliştirmeyi yapacak şekilde düzenlenmelidir . Araştırma ve geliştirme faaliyetleri sadece üniversitelere bırakılmamalı , özel sektör ile ortak bir çaba içerisine sokulmalıdır . Bu vesileyle üretken , rekabetçi , sürdürülebilir ve sosyal içermeci bir ekonomik model oluşturulmalıdır " dedi .
Bölgenin öz kaynakları üzerinde çalışmalar yapılarak , verimini artırmak suretiyle ekonomik yönden bölgenin güçlendirilmesi gerektiğini de kaydeden Rektör Vekili Bahar , " Giresun Üniversitesi olarak , özel sektörle iş birliği içinde ilimizin en önemli geçim kaynağı olan fındık üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapmalıyız . Fındığın kalite arttırımının , pazarlanmasının değişik yöntemleri bulunarak ilimiz ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamalıyız . Ayrıca ilimiz için önem arz eden diğer iş kolları üzerinde de aynı şekilde çalışmalar yapılmalıdır . Bunun neticesinde ilimizde istihdam artması sağlanır ve bölgesel ve ulusal kalkınmaya da yararlı olunabilinir " diye konuştu .
Giresun Üniversitesi ' nin fen , tıp , sağlık bilimleri alanlarında dünya literatürüne katkı sağlayan akademisyenlere ve akademik hayata yeni yelken açan yüksek lisans-doktora öğrencilerine çağın sunduğu bütün modern imkanların sağlanacağını da ifade eden Prof . Dr . Bahar , " Güncel çalışmalar artık yalnızca temel bilim ve branşlarla sınırlı kalmayıp bunun ötesinde disiplinler arası ve nano-teknolojik nitelikte çalışmalar üzerinde yoğunlaşmaktadır . Giresun Üniversitesi olarak bilim ve teknoloji yarışında ön saflarda yerimizi almak adına kapsamlı araştırmaların yapılabileceği bir merkezi araştırma laboratuarını hızla hayata geçirmek öncelikli hedeflerimizdendir . Araştırma laboratuarının ana binası üniversitemizin Güre Yerleşkesi ' ne süratle inşa edilerek Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerimizde akademik hayata atılan gençlerimizin Giresun ' da yüksek lisans ve doktora eğitimlerini bütün deneyimsel imkanlar eşliğinde tamamlamaları sağlanacaktır . Ar-Ge çalışmaları yaparak önce ilimizin kalkınmasına , akabinde de bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına yardımcı olacak çalışmalara girmeliyiz " şeklinde konuştu .
Giresun Üniversitesi ' nin 18 bin olan öğrenci sayısını 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 30 bine çıkarmayı hedeflediklerini de belirten Prof . Dr . Bahar , " Giresun Üniversitesi ' ni ilk tercih edilen üniversiteler arasında yer aldırmamız için 2-3 yıla ihtiyacımız var . 10 yıl içerisinde de dünya da ilk 500 arasında olacağız . Bunu yapabilmek için YÖK ' ten istediğimiz kadroyu alabileceğimizden şüphemiz olmasın . 18 bin olan öğrenci sayımızı da 30 bine yükseltmeyi hedefliyoruz . Var olan yurt sorunumuzu da kısa vadede çözebilmek için yurt yapabileceğimiz boş bina aramaktayız " ifadelerini kullandı .