Alkollü içecekler serinletmiyor, su kaybettiriyor

Sıcak havalarda sıvı ve tuz kaybına dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunan uzmanlar, alkollü içeceklerin insan vücudunda su kaybını arttırdığını b

  Sıcak havalarda sıvı ve tuz kaybına dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunan uzmanlar , alkollü içeceklerin insan vücudunda su kaybını arttırdığını bildirdi .

İç Hastalıkları Uzmanı Dr . Hayati Yağmur , sıcaklarda sıvı ve tuz kaybına dikkat edilmesinin önemine işaret ederek , gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda güneş ışınlarının öldürücü olabileceğini vurguladı .

Güneş ışınlarının yoğun olduğu 11 . 00–15 . 00 saatleri arasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını tavsiye eden Yağmur , özellikle çocuk , yaşlı , hamile , kalp ve şeker gibi kronik hastalığı olanların buna dikkat etmesi gerektiğini belirtti .

Beslenme konusuna da dikkat çeken Yağmur şunları söyledi : " Tuz kısıtlaması olanlar ise sıvı ve tuz kaybı yönünden çok dikkatli olmalı . Serinlemek için alkollü içecekler içilmemeli . Bunlar önce serinletir , sonra vücudun su kaybını arttırır . Hafif yemekler , sulu yiyecekler ( meyve , salata , çorba vb . ) yenmeli . Yağlı ağır yemeklerden ve fazla yemekten kaçınılmalı . "

Yaz aylarında ince , açık renk , bol giysiler giyilmesini öneren Yağmur , şu uyarılarda bulundu : " Giysiniz güneş ışığından sizi korusun ama terletip su kaybettirmesin . Dışarıda aktif olarak çalışanlar mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamalı , ağır eforlardan kaçınmalı , ultraviyole dalgasına karşı en az 15 koruma faktörlü koruyucu güneş kremleri kullanılmalı . "