Ünlü Yahudi akademisyen Norman Finkelstein: İsrail insanları öldürmekten keyif alır

İsrail'e karşı yaptığı eleştirilerle dikkat çeken ünlü Yahudi akademisyen Norman Finkelstein, yine ağır konuştu. "İsrail devletinin insanları öldürmek

  İsrail ' e karşı yaptığı eleştirilerle dikkat çeken ünlü Yahudi akademisyen Norman Finkelstein , yine ağır konuştu . " İsrail devletinin insanları öldürmekten keyif aldığını " iddia eden Finkelstein , bu ülke için önemli olanın güç ve toprak elde etmek olduğunu savundu .

Birleşmiş Milletler ' de gazetecilere konuşan ünlü akademisyen , İsrail devletine yönelik sert eleştirilerde bulundu . Kendisine İsrail ' e bu kadar sert eleştiri getirmekten korkup korkmadığı sorulan Finkelstein , " Bence hepimiz korkmalıyız . Onlar şimdi çok tehlikeli bir zamanda olduklarını düşünüyor . Neden derseniz , kendilerini zayıf görüyorlar . " dedi . Finkelstein , " Onların umurunda değil öldürmek , yeter ki toprak elde etsinler , güç kazansınlar . Hatta öldürmek onlar için keyif verici bir durum . " diyerek Başbakan Recep Tayip Erdoğan ' ın Davos ' da İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ' e söylediği sözleri de teyit etti .

İsrail ' in bilerek ve isteyerek Türk gemisine saldırdığını ve bunu da özellikle uluslararası sularda yaptığını aktaran Finkelstein , " Zira bu yardım filosunun yola çıkmasına Türkler öncülük etmişti . İsrail yetkilileri de bunu çok iyi biliyordu . Bu nedenle de İsrail baskını Türklere karşı bir güç gösterisine dönüştürdü . " diye konuştu . Mavi Marmara ' ya askeri müdahale olmadan rahatça Gazze ' ye gidişinin durdurulabileceğini belirten Finkelstein ; ancak İsrail ' in her zaman olduğu gibi şiddet tercih ettiğini aktardı .

Türk insanı Başbakan Erdoğan ' ın dediği gibi kanlı baskından sorumlu olanların cezalandırılmasını istemede haklı bulan Finkelstein , " Erdoğan bir şekilde halkın bu coşkulu isteğine karşılık vermek durumunda ama ne yapar bilemiyorum . Bunun yolu da bence şeffaf ve bağımsız uluslar arası araştırma grubunun kurulması için sonuna kadar çaba göstermek . " dedi .

İSRAİL ULUSLARARASI ARAŞTIRMADAN ÇOK KORKUYOR

İsrail ' in bağımsız bir uluslar arası araştırma grubunu asla istemeyeceğini savunan Finkelstein , " Bundan da son derece korktuklarına inanıyorum . İsrail yetkilileri de biliyor ki bağımsız uluslararası bir araştırma grubu İsrail ' in korsan bir devlet olduğu gerçeğini ortaya çıkaracak . " şeklinde konuştu .

Richard Goldstone ' un kaleme aldığı ve soy ismi ile anılan Goldstone raporunun ne kadar doğru olduğunu son olayların belgelediğini anlatan ünlü akademisyen , İsrail ' in yeniden uluslararası camia nezdinde çocuklarının gözü önünde babalarını öldüren ülke imajını yeniden hatırlanmasını istemediğini dile getirdi .

Amerika ' da bazı çevrelerin Başbakan Erdoğan için " çok reaksiyon gösteriyor " diye yorumlamasını eleştiren Finkelstein , " Peki bu saldırı Amerikan gemisine olsaydı ne yapardı eleştirenler acaba? İran devleti Basra Körfezi ' nde Amerikan bayraklı yolcu gemisine kanlı baskın düzenleseydi ne yaparlardı Erdoğan ' ı eleştirenler? " dedi .

Bu tür olaylarda haksızlığa uğrayan ülkelerin reaksiyon göstermelerine Amerika ' da bazı çevrelerin alışık olmadığını belirten Finkelstein ; ancak böyle sert tepkilerin sadece süper güç sahibi ülkenin işi olduğunu düşündüklerini vurguladı .

BASKIN , İRAN İLE VARILAN TAKAS ANTLAŞMASINA TEPKİ DE OLABİLİR

Kanlı baskının İran ' ın zenginleştirilmiş uranyumu Türkiye üzerinden takas yapacağı antlaşmasına varması için Türkiye ' nin çabalarına İsrail ' in bir tepkisi olarak değerlendirilebileceğini savunan Finkelstein , " Ben böyle bir şeyin olabileceğine inanıyorum . " dedi . Türkiye ' nin bölgesinde artan gücü İsrail ' i rahatsız etmeye başladığını ileri süren Finkelstein , " Nasıl ki bir dönem Mısır ' ın güçlenmesinden rahatsızlık duymuşsa İsrail ' in bugün de Türkiye ' den rahatsız olması kuvvetle muhtemel . " ifadelerini kullandı .

İsrail devletinin çevresinde güçlü bir devletin varlığını asla istemediğini bunun kendisi için tehdit unsuru gördüğünü savunan ünlü akademisyen şunları kaydetti ; " Bakın 1967 yılında Mısır bölgede nüfuzunu arttırınca önce Suriye ile bir yakınlaşma antlaşması imzaladı , sonra bunlara Ürdün de katıldı . Bu üçlü ittifakı bozmak için de İsrail 6 gün savaşlarına girdi . Şimdi ise İran ile yakınlaşan Türkiye , yanına Suriye ' yi de kattı ve bu İsrail ' in kafasında bir tehdit olarak algılanmaya başlandı . Ancak bugünün 1967 ' den farkı , İsrail ' in karşısında çok daha güçlü devletlerin olduğudur . Yani İran ile Türkiye gibi iki güçlü ülke var ve İsrail bunlarla nasıl baş edeceğini bilemiyor . "

PKK ile İsrail ' in eş zamanlı olarak saldırılarının bağlantılı olup olduğu yolundaki soruya Finkelstein , " İsrail ' in birçok kirli yöntemleri vardır . Bakın şimdi Ermenistan kozunu Türkiye ' ye karşı kullanmaya kalkıyorlar . Dubai ' de Filistinli askeri yetkiliye karşı düzenlenen suikast da bunu gösteriyor , Lübnan ya da Gazze operasyonları da . İsrail sorun olarak gördüğü şeyleri kirli yollarla çözmeye alışık bir ülke . " dedi . Finkelstein son olarak , " İsrail her sorununu askeri güç kullanarak çözmeye çalışıyor ki bu aslında İsrail ' in sorunlarının giderek daha da büyümesine neden oluyor . " diye kaydetti .