Resimleri İle Kültürlerine Sahip Çıktılar

Türkiye'nin kültür mirasının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı ile İzmir Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği resim yarışmasının finalistlerine ödülleri düzenlenen törenle verildi

  Türkiye ' nin kültür mirasının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı ile İzmir Üniversitesi ' nin ortaklaşa düzenlediği resim yarışmasının finalistlerine ödülleri düzenlenen törenle verildi .
İlköğretim ve ortaöğretim okullarından 300 öğrencinin eserleri ile katıldıkları yarışmanın finalinde kazananlar , İzmir Üniversitesi ' nde düzenlenen tören ile ödüllerini aldı . Eserleri sergilenmeye değer bulunan ve dereceye giren öğrenciler ile velileri , öğretmenleri ve okul müdürlerinin katıldığı tören , renkli görüntülere sahne oldu .
Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yardımcısı Doç . Dr . Gülnur Erciyeş bu yarışmayı , bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul edilen evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal sitleri tanıtmak , toplumda söz konusu evrensel mirasa sahip çıkacak bilinci oluşturmak ve çeşitli sebeplerle bozulan , yok olan kültürel ve doğal değerlerin yaşatılması için gerekli işbirliğini sağlamak amacıyla düzenlediklerini dile getirerek ; " Dünyada pek çok ülke , zengin kültür varlıklarına , dünya mirasının değerlerine sahiptir . Ama hiçbir ülke , Türkiye ' nin sahip olduğu uygarlıklar mirasının , kültür varlıklarının çeşitliliği ve zenginliği ile yarışacak mirasa sahip değildir . Türkiye ' nin bu muhteşem mirası ve çeşitliliği daha da iyi değerlendirmesi gerekiyor . Bu mirasın farkında olan yeni nesiller , Türkiye ' nin tanıtımında bu zenginliği daha güzel ifade edecek ve değerlendirecektir " dedi .
Yarışma sonunda Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Ödülü ' nü , Ümran Baradan Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Berkcan Akın , Özel İzmir Sev İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Tort ve Mürşide Akyüz İlköğretim Okulu öğrencisi Sude Dinçel kazanırken , İzmir Üniversitesi Özel Ödülü birinciliğine , üç ayrı kategoride Sıdıka Kelami Ertan Lisesi ' nden Cansu Yılmaz , Gazi İlköğretim Okulu ' ndan Deniz Çalışkan ve Özel Çamlaraltı İlköğretim Okulu ' ndan Begüm Sundu layık bulundu .
Dereceye giren öğrencilere ödülleri , öğretmenlerine teşekkür belgeleri ile müdürlerine plaketleri İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata , İzmir Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Kayhan Erciyeş , İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof . Dr . Aydın Tiryaki , Genel Sekreteri Prof . Dr . Ahmet Kaşlı , Hukuk Fakültesi Dekanı Prof . Dr . Ayşe Havutçu , Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yard . Doç . Dr . Gülnur Erciyeş ile İzmir Özel Fatih Koleji Liseler Müdürü Adem Serin , İzmir Özel Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Özkan ve Fatih Dershanesi Müdürü Gazanfer Gülen tarafından takdim edildi .
Sergilenmeye değer bulunan 60 eser , İzmir Üniversitesi Sanat Galerisi ' nde 16 Haziran ' a kadar sergilenecek .