Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı Sergileniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Piri Reis'ten Katip Çelebi'ye Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı' isimli harita sergisi, Kahramanmaraş'ta açıldı.

  Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ' ndeki serginin açılışını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır gerçekleştirdi . Sergi hakkında katılımcılara bilgiler veren İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı , Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 52 adet haritanın sergilendiğini belirtti . Katip Çelebi ' nin 17 . yüzyılda yaşamış , coğrafya ve tarih alanında önemli yapıtlara imza atmış bir Osmanlı bilgini olduğunu kaydeden Küçükdağlı , " UNESCO 2007 yılında Katip
Çelebi ' nin 400 ' üncü doğum yılı nedeniyle kutlamalar tertiplemiştir . Bakanlığımız da 2009 yılında başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerde bu haritaları vatandaşlarla buluşturmuştur ' ' dedi .
Küçükdağlı ' nın sergiyle ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından katılımcılar haritaları inceledi . Sergi 15 Haziran ' a kadar açık kalacak .
( YUT-CC-Y )